« Biznis
objavljeno prije 10 mjeseci i 19 dana
BRAVO

Freedom Finance Europe donira

Freedom Finance Europe donirao je 3 milijuna eura ukrajinskim školama za uspostavu sigurnih skloništad

Freedom Finance Europe
Freedom Finance Europe (Arhiva)
Više o

donacija

,

Freedom Finance Europe

Freedom Finance Europe, dio Freedom Holding Corp., donirao je 3 milijuna eura za pokretanje projekta Freedom Space, u suradnji s dobrotvornom zakladom „Pomozimo zajedno" Andriya Bogdanetsa. Projektom se uspostavljaju sigurna skloništa u ukrajinskim školama, čiji je cilj pružiti djeci sigurne prostore u slučaju zračnih napada.

Prema UNICEF-u, zbog ruske agresije, obrazovanje u školama je prekinuto za 5,7 milijuna ukrajinske djece. Cilj projekta Freedom Space je osigurati kontinuirani pristup obrazovanju i olakšati povratak na nastavu uživo već u rujnu 2023. godine.

Da bi se olakšala socijalizacija i obrazovanje, odabrano je 69 škola u 12 regija Ukrajine za provedbu projekta Freedom Space. Među njima su regije Ternopil, Khmelnytsky, Chernivtsi, Vinnytsia, Kryvyi Rih, Kharkiv, Mykolaiv, Lviv, Kyiv, Zaporozhye, Zhytomyr i Poltava.

Prostori će biti opremljeni svim potrebnim uređajima za organizaciju sigurnih skloništa, uz ispunjavanje obrazovnih i zabavnih potreba djece. Jedna od ključnih značajki Freedom Spacea je upotreba Hibuki terapije, izraelske metode upravljanja stresom uz pomoć posebno dizajniranih mekanih igračaka.

Andriy Bogdanets, osnivač dobrotvorne zaklade "Pomozimo zajedno", zahvalio je Freedom Finance Europe na podršci u ovom projektu: "Rat je unio nestabilnost u živote ukrajinske djece, sprječavajući ih da se obrazuju i uživaju u djetinjstvu. Obnova obrazovnog procesa unutar zidova ukrajinskih škola je san kojem mnogi teže. Ovaj projekt će pružiti nadu i podršku djeci i pomoći im da nastave sa socijalizacijom. Obrazovanje je ulaganje u našu budućnost i moramo pružiti tu budućnost sljedećim generacijama."

"Shvaćamo da je ukrajinskim studentima potrebna podrška sada više nego ikad i želimo učiniti sve što je moguće kako bismo osigurali njihovu sigurnost i udobnost. Freedom Space je prostor koji će djeci pomoći da pronađu radost, inspiraciju za učenje i priliku za razvoj i u najtežim ratnim uvjetima," rekao je izvršni direktor Freedom Holding Corp. Timur Turlov.

U 2022. godini Freedom Finance Europe donirao je 6,6 milijuna eura ukrajinskim dobrotvornim organizacijama za kupnju vozila hitne pomoći i druge humanitarne pomoći.

18.06.2023. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh