« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
HRVATSKI JAL KREĆE...

Ikea odabrala Srbiju za regionalni centar - gradi čak pet shopping centara

Ikea će u Srbiju investirati zmeđu 800 milijuna i milijardu eura kaže srpski Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević

(foto: Wikipedia)
Više o

Srbija

,

Ikea

,

IKEA u Srbiji

,

kršćanofobija

 Švedska Ikea planira  do 2015. godine izgraditi dva trgovačka centra u Beogradu, i po jedan u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, precizirao je Milosavljević u intervjuu i prenio da je to ono što u ovom trenutku može potvrditi na temelju razgovora s čelnim ljudima Ikee i švedskim ambasadorom u Beogradu objavio je portal B92.

Milosavljević očekuje da će sa švedskim gigantom u Srbiju doći bar jedna velika kompanija od poznatih svjetskih lanaca hipermarketa i još desetak velikih trgovačkih brandova koji nisu prisutni na tržištu Srbije, i napominje da će jedan od dva trgovačka centra Ikee u Beogradu imati sigurno više od 120.000 kvadratnih metara površine. Tolika bi trebala biti i kvadratura Ikee u Rugvici kraj Zagreba koja će biti prvi regionalni Ikein shopping centar s 320 trgovina.

"Ja sam siguran da će tako velika kompanija, lider svjetskog biznisa, taj plan ispuniti", naglasio je Milosavljević, napominjući da se sa Ikeom razgovara već više godina, pogotovo o njenom ulaganju u proizvodnju namještaja i drvno-prerađivačku industriju Srbije.

U Zagrebu se pak očekuje nakon mnogo peripetija otvaranje centra u Rugvici kraj Zagreba za dvije godine. Drugi bi se centar trebao graditi u Splitu, a treći u Rijeci međutim ti su projekti još uvijek u inicijalnoj fazi.

Na području bivše Jugoslavije Ikea planira otvoriti osam shopping centara.

>> Ikea u Zagrebu tek 2012.

>> Mister Ikea živi kao siromah

16.06.2010. 00:59:17
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    16.06.2010. 10:14
    smiješno, pa tamo je kupovna moć običnog čovjeka još manja nego u rvackoj...
  2. avatar
    napaljena
    16.06.2010. 10:20
    Pa zato i idu tamo jer imaju najjeftiniji mogući namještaj koji ipak na nešto liči za razliku od onog u prima centrima, Kiki i sličnima. Tamo ono što dobro izgleda neenormalno puno košta. Ista komoda koja u Zagrebu košta 2000 kuna, u Ikei je 700
  3. avatar
    biba
    16.06.2010. 10:47
    ikea je prevelika firma da bi se samo tako odrekla nekog trzista. pitanje je sto se tu zapravo dogada i tko koci dolazak ikee u hrvatsku. mozda su skuzili kakva smo banana drzava i da im je bolje da se ne petljaju s nasim gradevinskim firmama i mafijasima.

    nazalost, ostaje nam samo ruzan i nekvaklitetan namjestaj, a za malo bolji i ljepsi dizajn treba dobro ustedjeti. ili otici do graza :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh