Metro-portal.hr

objavljeno 16.06.2010. 00:59:17
HRVATSKI JAL KREĆE...

Ikea odabrala Srbiju za regionalni centar - gradi čak pet shopping centara

Ikea će u Srbiju investirati zmeđu 800 milijuna i milijardu eura kaže srpski Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević

(foto: Wikipedia)

 Švedska Ikea planira  do 2015. godine izgraditi dva trgovačka centra u Beogradu, i po jedan u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, precizirao je Milosavljević u intervjuu i prenio da je to ono što u ovom trenutku može potvrditi na temelju razgovora s čelnim ljudima Ikee i švedskim ambasadorom u Beogradu objavio je portal B92.

Milosavljević očekuje da će sa švedskim gigantom u Srbiju doći bar jedna velika kompanija od poznatih svjetskih lanaca hipermarketa i još desetak velikih trgovačkih brandova koji nisu prisutni na tržištu Srbije, i napominje da će jedan od dva trgovačka centra Ikee u Beogradu imati sigurno više od 120.000 kvadratnih metara površine. Tolika bi trebala biti i kvadratura Ikee u Rugvici kraj Zagreba koja će biti prvi regionalni Ikein shopping centar s 320 trgovina.

"Ja sam siguran da će tako velika kompanija, lider svjetskog biznisa, taj plan ispuniti", naglasio je Milosavljević, napominjući da se sa Ikeom razgovara već više godina, pogotovo o njenom ulaganju u proizvodnju namještaja i drvno-prerađivačku industriju Srbije.

U Zagrebu se pak očekuje nakon mnogo peripetija otvaranje centra u Rugvici kraj Zagreba za dvije godine. Drugi bi se centar trebao graditi u Splitu, a treći u Rijeci međutim ti su projekti još uvijek u inicijalnoj fazi.

Na području bivše Jugoslavije Ikea planira otvoriti osam shopping centara.

>> Ikea u Zagrebu tek 2012.

>> Mister Ikea živi kao siromah

16.06.2010. 00:59:17
http://metro-portal.hr/ikea-odabrala-srbiju-za-regionalni-centar-gradi-cak-pet-shopping-centara/42693/