« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
NEPLANIRANI SASTANAK

Vijeće sigurnosti razmatra nove korake protiv Sirije

Na zatvorenom sastanku Vijeća sigurnosti UN-a odlučivat će se o novi koracima protiv Sirije, odnosno pozivu na političku tranziciju ali bez sankcija jer Rusi to ne dozvoljavaju

Više o

Rusija

,

sankcije

,

Sirija

,

Vijeće sigurnosti UN-a

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda sastat će se u petak poslijepodne na konzultacijama o situaciji u Siriji, rekli su diplomati, javlja Hina.

Zatvoreni sastanak, koji nije bio predviđen, održat će se nakon 15 sati, kako bi se razmotrili daljnji koraci koje treba poduzeti u odnosu na stanje u Siriji, preciziralo je francusko izaslanstvo u UN-u na Twitteru.

Plan rezolucije o Siriji bi tom prigodom trebao biti podijeljen članovima Vijeća, rekao je jedan zapadni diplomat. Vijeće sigurnosti bi moglo sljedećeg tjedna glaasti o rezoluciji koju izrađuju britanski i francuski diplomati u dogovoru s Katarom, Marokom, Sjedinjenim Državama, Njemačkom i Portugalom, navode diplomati. Taj prijedlog rezolucije zamijenio bi ruski nacrt, za koji diplomati smatraju da je preslab. U novom nacrtu rezolucije poziva se na "političku tranziciju", ali ne i sankcije UN-a protiv Damaska, koje Moskva ne bi prihvatila.

27.01.2012. 09:51:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh