« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
ŠKOLICA

Viberovo istraživanje o povratku u školske klupe

Viber otkriva kako se hrvatski učenici osjećaju pri povratku u školu - je li im dobro ili baš i nije?! ;)

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

škola

,

početak škole

,

Viber

,

Rakuten

Jesen kuca na vrata, baš kao i sezona povratka u školu. Nakon skoro godinu dana raznoraznih načina i pristupa obrazovanju, djeca, učitelji i profesori pokušavaju se vratiti u školu - većina od njih uživo, po prvi put od ožujka 2020. godine - iako, nažalost, postoji mogućnost da će delta soj koronavirusa unijeti neizvjesnost i poremetiti planove čak i ovoj akademskoj godini.

Sezona povratka u školu donosi djeci i njihovim obiteljima pomiješane osjećaje. Mnogi su uzbuđeni što će se vratiti nastavi uživo nakon mjeseci virtualnog učenja, dok drugi oprezno prate rastuće pedijatrijske slučajeve i hospitalizacije.

Rakuten Viber, jedna od najvećih regionalnih komunikacijskih aplikacija, donosi nam uvid u razmišljanja tisuća svojih korisnika vezano uz njihove želje i osjećaje prema novoj školskoj godini. Gotovo 200.000 sudionika iz Hrvatske i deset susjednih država poput Grčke, Mađarske, Srbije, Bosne, Bugarske, Ukrajine, Slovačke, Češke, Poljske i Slovenije sudjelovalo je u mini-istraživanju s ciljem dobivanja uvida u stavove vezane uz školovanje usred epidemije COVID-19.

Anketa provedena u gore navedenim zemljama upitala je sudionike kako bi voljeli da se ove godine održava nastava. Hrvati su izričiti u želji da se vrate u školske klupe sudeći po odgovoru u kojem se 83 % sudionika izjasnilo da se želi vratiti tradicionalnom načinu obrazovanja. Za usporedbu, učenje na daljinu odabralo je samo 8 % hrvatskih ispitanika, dok je 9 % onih koji su otvoreni za opciju pola-pola.

Situacija nije mnogo drugačija u drugim zemljama regije jer više od 70 % ispitanika u svakoj državi podržava opciju obrazovanja uživo u školi. Među Srbima, čak se 87 % ispitanika želi vratiti u školske klupe. Slijedom toga, na drugo pitanje: Koji način učenja smatrate najučinkovitijim? preko 80% svih regionalnih ispitanika odabralo je odgovor „učenje u učionici".

"Virtualni i online satovi revolucionarizirali su način na koji učenici, roditelji i učitelji upravljaju obrazovanjem. Zadovoljni smo što je Viber među najpopularnijim aplikacijama kada je u pitanju neobavezna komunikaciju u školskim grupama i communityjima koja povezuje sve sudionike obrazovanja tijekom školske godine. Na nama je velika odgovornost te nastavljamo raditi na povezivanju ovih grupa na jednostavan i koristan način kako bi mogle uspješno organizirati početak školske godine." izjavio je Atanas Raykov, viši direktor EMENA regije u Rakuten Viberu.

Prema rezultatima ankete u službenom communityju Viber Hrvatska, aplikacija je zadržala vodeću poziciju kad je u pitanju preferirani način komunikacije s roditeljima, učiteljima i kolegama u razredu, putem kojeg se dijele informacije oko domaćih zadaća ili online satova.

Kako bi i tijekom ove školske godine podržao učenike i zagarantirao im dobru zabavu, Viber je izradio posebno dizajniran paket naljepnica kojeg možete preuzeti ovdje

06.09.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh