« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina
FORA

Viber i likovi iz priča

Kako bi završile najslavnije priče iz književnih klasika da su likovi chatali putem Vibera

Sjajna fora iz Vibera
Sjajna fora iz Vibera (Viber)
Više o

chat

,

Viber

,

pripovjetke

Danas nam je nemoguće zamisliti život bez pametnog telefona i interneta. Svoja razmišljanja i raspoloženja dijelimo s drugima beskrajnim chatanjem još od kraja 20. stoljeća, kad je takav oblik komunikacije postao praktički nezamjenjiv. Zamislite kako bi izgledalo da je današnja tehnologija postojala prije par stotina ili čak tisuća godina! Kako bi utjecale na sve one sretne ili tragične završetke popularnih priča i bi li promijenile sudbine naših najdražih likova?

Evo nekoliko zanimljivih primjera kako je Viber, jedna od najpopularnijih chat aplikacija današnjice, mogao ispisati sasvim drugačije stranice povijesti, da su ga naši najdraži junaci imali na raspolaganju:

1. Romeo i Julija, 1597.

Ponešto problematičan ishod slavne drame iz Verone poznat je cijelom svijetu. Iako je dopisivanje i tada bilo popularan "sport", u slučajevima skrivanja strastvene romanse ili planiranja tajne misije dobro bi im došla mogućnost obostrane enkripcije s dodatnim stupnjem privatnosti.

Pokretanje tajnog chata

Julija šalje samouništivu poruku: "O, Romeo! Otac Lawrence i ja smo skužili kako možemo pobjeći! Popit ću otrov da svi misle da sam mrtva, ali fejk, tako da ne brini, probudit ću se čim doza prestane djelovati!"

via GIPHY

Da je u Shakespearovo vrijeme bilo Vibera, mladi su ljubavnici mogli totalno uskladiti svoj tajni plan, sigurno pobjeći od svojih ludih obitelji i sretno živjeti do kraja svojih dana.

Giacomo Casanova (1725.-1798.)

Najslavniji ljubavnik na svijetu stotine je žena obasipao svojom ljubavlju, divljenjem i pažnjom. Svaka se s njim osjećala kao da je jedina na svijetu. Nažalost, tijekom njegovog zatočeništva i putovanja diljem svijeta, tisuće su tajnih ljubavnica bile lišene prilike za bilo kakvu komunikaciju sa svojim idolom. Toliko slomljenih srdaca...

Otvaranje Communityja

Zamislite da je Casanova mogao otvoriti vlastiti Community, naprednu chat grupu bez ograničenja broja članova! Mogao bi redovito chatati s obožavateljicama i utažiti njihovu glad za pjesmama i mudrim citatima. Kako je kao ljubavnik bio poznat diljem svijeta, communityju bi se mogle pridružiti i žene iz drugih zemalja, a zahvaljujući opciji prevođenja ne bi imale problema ni sa sporazumijevanjem.

Da je imao Viber, jedna jedina usamljena žena na svijetu ne bi postojala!

via GIPHY

3. Snjeguljica (braća Grimm)

Nakon što je zla kraljica otjera u progonstvo, princeza bježi u šumu gdje sretne sedam patuljaka, s kojima jedno vrijeme živi u sreći i veselju kao cimerica. Svakog jutra idu na posao u planine, a navečer kad se vrate kući Snjeguljica im je već pripremila večeru i pospremila kuću.

Pokretanje ankete

Zamislite da je Snjeguljica patuljcima mogla pokrenuti anketu što žele za večeru - da je imala Viber, mogla je uštedjeti toliko vremena i jednostavno unaprijed znati što njeni maleni prijatelji žele jesti, a oni bi bili sretni jer ih uvijek dočeka njihova omiljena hrana!

via GIPHY

Svi ti likovi nikada nisu ni sanjali o tehnologiji koju mi danas uzimamo zdravo za gotovo. Shvaćamo li koliko sreće imamo i koliko nam tehnologija olakšava živote? Koliko nam komunikacija može biti osobnija, sigurnija i zabavnija i s koliko se ljudi možemo družiti zahvaljujući privilegiji da sve to imamo na klik! Istina, tehnologija nije jedino što nam u životu treba kako bismo bili sretni, ali sigurno pomaže učiniti nam svakodnevicu mnogo zabavnijom! Jeste li spremni zgrabiti Viber i ispisati SVOJU priču?

Isprobajte ga sada

22.03.2019. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh