« Život
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
KILOMETRIMA DALEKO

Veza na daljinu - kako je sačuvati

Komunikacija, povjerenje i promišljanje o budućnosti tri su glavne stavke kad je u pitanju održavanje veze na daljinu

Što je važno znati u vezama na daljinu?
Što je važno znati u vezama na daljinu? (Deviantart)
Više o

savjeti

,

veza na daljinu

Daljina je jedan od najčešćih razloga zbog koji se okončavaju ljubavne veze. Međutim, to što veza na daljinu zaista je teška ne znači da oboje morate platiti visoku cijenu za nju.

Stabilnost

Povjerenje je najvažniji element u temelju za stabilnu vezu. određena razina predanosti između dva čovjeka mora postojati i prije nego se odluče na vezu na daljinu. Konstantna izgradnja povjerenja olakšat će vam život i pomoći su suočavanju sa svim poteškoćama koje jedna takva veza podrazumijeva. Prekidi i pomirbe, sumnjanja i vraćanje povjerenja koji su prečesti neće vam dati snage da vezu održite živom.

Tu su još i transparentnost i iskrenost. Ova dva elementa pomažu vam da zajedno rastete, a opstati mogu samo ako između vas nema igrica i manipulacije. muškarac i žena koji žele biti zajedno ostat će zajedno. oni koji misle da bi trebali ili morali biti zajedno najvjerojatnije neće. Ako ste ušli u vezu na daljinu, važno je da budete načisto sami sa sobom - je li to zaista ono što želite? Ako je, nemojte sumnjati us voje odluke. Nije važno zbog čega ste udaljeni jedno od drugog u fizičkom smislu. Važno je da učite živjeti s tim da ste daleko (dok se stvar ne promijeni) i da cijenite trenutke koje provodite zajedno. U tome će vam istina i iskrenost svakako pomoći.

Zašto su takve veze teške?

Odgovor je jednostavan - čovjek je društveno biće i nije stvoren za samački život. ako između vas postoji udaljenost, dobro bi bilo da je ona što manja. Ako oba partnera čvrsto vjeruju da će u relativno bliskoj zaista zasnovati obitelj i početi zajednički život, daljina nije nepremostiva prepreka. Kad dođe pravi trenutak, nje više neće biti. Iako mnogi nauče živjeti s činjenicom da ne mogu kad to požele zagrliti ili poljubiti partnera, često dolazi do frustracija usprkos zrelom i čvrstom stavu. Nedostajanje je prejako. Zato je, ponavljamo, važno da postoji odanost i spremnost na prihvaćanje trenutnih okolnosti. Ljudi imaju različite karaktere - neki mogu podnijeti udaljenost, drugi ne mogu. Kako kaže psihologinja i psihoterapeutkinja dr. Varkha Chulan, ako ne možete podnijeti daljinu, to nije stvar slabosti ili snage - jednostavno se nemojte osuđivati. Budite iskreni prema sebi i time ćete spasiti i sebe i partnera dodatnih problema. Ako nešto ne ide, onda ne ide.

Što učiniti prije (ponovnog) rastanka

Ponovo sve pronalizirajte, savjetuje dr. Chulan čitateljima TOI-a (Times of India). Upitajte se vidite li relanu budućnost s osobom koje je ispred vas prije nego što uletite u ili nastavite vezu na daljinu. Upitajte se jeste li spremni za to. Je li vrijedno vašeg truda. I ne zaboravite da su prilikom donošenja krajnje odluke važna dva čimbenika - duljina vremena koje provodite (ili koje ćete provoditi)udaljeni jedno od drugog i općenite okolnosti vaše veze. Odredite granice koje nećete prijeći. Razgovarajte s partnerom i neka on učini isto. Uspostavite zajednička pravila koja će vam pomoći da ne pogazite dogovor koji ste zajedno postigli, naročito kad se budete osjećali jako usamljeno i slabo.

Komunicirajte. To je naročito važno. U vezama na daljini to je još važnije. Imate Internet, mobitele, telefone, poštu. Budite dostupni jedno drugom što je više moguće preko tih komunikacijskih kanala. I dobro poradite na vlastitom izražavanju jer su u takvim vezama riječi poprilično bitne. Sve što kažete i kako to kažete imate posebnu težinu. Iskoristite, dakle, sve što vam današnja komunikacijska tehnologija pruža.

Planirajte putovanja. Pokušajte se što češće viđati i unaprijed dogovarajte sljedeći susret da se imate nečemu konkretnom radovati.

Obratite pozornost na vlastite potrebe. Dr. Chulan kaže da s ne smijete stidjeti svojih potreba, naročito ne onih seksualnih. Kako poligamija ne dolazi u obzir, pronađite inovativna rješenja za zadovoljenje vlastitih požuda i ako je ikako moguće neka u to bude uključen i vaš partner. Na primjer, seks preko telefona.

Ne hvatajte se za slamku. ako osjetite da ste se i duhovno i mentalno i svakako udaljili te da veza više nema nekog smisla, prekinite je bez ustručavanja i bez žaljenja. Tako ćete učiniti uslugu sebi samima, ali i partneru. Najgore je držati se nečega iz navike.

01.03.2011. 21:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh