« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
RAST KORISNIKA

Rastuća gospodarstva predvodit će revoluciju u online trgovanju

Brazil, Rusija, Indija, Kina i Indonezija, zemlje čija gospodarstva snažno rastu, predvodit će velike promjene u online trgovini u godinama koje dolaze

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

internet

,

online trgovina

,

proslava rođendana

Po ispitivanju Boston Consulting Groupa, više od 610 milijuna stanovnika tih zemalja danas redovito koristi internet, a 2015. bit će ih 1,2 milijarda, odnosno tri puta više od korisnika u SAD-u i Japanu zajedno.

Godišnji rast broja potrošača kretat će se između devet i 20 posto, a činit će ih uglavnom mladi, očekuju američki konzultanti. "Danas je 60 posto korisnika interneta mlađe od 35 godina", kaže se u studiji. "Zbog svojih viših prihoda i sofisticiranijih online potreba, oni će biti golema prilika online tvrtkama da zarade na svojim uslugama i robi", smatraju oni.

Po ispitivanju, razlike među navedenim zemljama znatne su. U Indiji i Indoneziji samo pet posto ljudi posjeduje računalo, prema 20 posto u Kini i oko 32 posto u Brazilu i Rusiji. Dok bi broj kupaca računala u Brazilu i Rusiji i mogao porasti, pristup internetu u drugim zemljama mogao bi se omogućiti putem mobilnih telefona.

Razdoblje poslije 2015. obećava također velike prilike tvrtkama u sektoru jer 1,2 milijarda očekivanih korisnika interneta manje je od polovice stanovništva tih pet zemalja. (hina/metro-portal)

01.09.2010. 17:29:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh