« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
živahno

Vegetarijanci imaju zdraviju spermu

Prehrambene navike dokazano utječu na produktivnost

(Corbis)
Više o

vegetarijanstvo

,

vegetarijanci sperma

,

muška neplodnost

,

zdravi spermiji

Rezultatni novih istraživanja provedenih u Španjolskoj pokazali su da muškarci koji se pridržavaju vegetarijanstva imaju kvalitetnije spermije.

sveučilištna istraživanja provedena u Murciji i Alicanteu dokazala su da muškarci koji jedu puno mesa i mliječnih proizvoda imaju nižu kvalitetu spermija nego oni koji jedu voće i povrće.

Znanstvenici smatraju kako je objašnjenje za ove rezultate studije u tome što voće i povrće ima veliku količinu antioksidansa koji je izravno povezan s kvalitetom sperme.

U istraživanju je sudjelovao 61 muškarac, polovica je imala problema s plodnošću, a druga polovica nije. 'Testirajući ove muškarce otkrili smo kako im je zajedničko koliko voća i povrća konzumiraju. Oni koji su bili vegetarijanci nisu imali problema sa plodnošću.'

Za spolnost važni su antioksidansi i vitamini, no nije ih dovoljno unijeti u organizam putem raznih pripravaka, upozoravaju znanstvenici, isključivi način je mnoštvo voća i povrća na dnevnom meniju. Najplodniji su bili muškarci koji su u svojoj prehrani imali znatnu količinu citrusnog voća i zelenog, lisnatog povrća, oboje bogatih vitaminom c.

08.06.2009. 11:10:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh