« Život
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
ZANIMLJIVO

Vegetarijanci i vegani su bolje zaštićeni od korone?

Zdrava prehrana na biljnoj bazi povezana je s nižim rizikom od razvoja covida-19 i nižim rizikom od teških simptoma uzrokovanih infekcijom, pokazala je nova studija

Ono si što jedeš?
Ono si što jedeš? (Arhiva)
Više o

vegetarijanstvo

,

zaraza

,

prehrana

,

pandemija

,

vegani

Pandemija je donijela nove protokole i nove pretrage, kao i pokušaje da se pronađu nove stvari koje bi uspješno parirale covidu, a izgleda da upravo jesu...

Naime, istraživači su pregledali podatke 592,571 osoba iz Ujedinjenog kraljevstva i SAD-a te su otkrili da prehrana na biljnoj bazi rezultira nižim rizikom od zaraze i težih simptoma.

U usporedbi s onima s nižim rezultatima prehrane, oni s zdravijom ishranom biljnog podrijetla imali su 9% niži rizik od razvoja covida-19 i 41% niži rizik od razvoja teške kliničke slike.

>> Svaka deseta osoba je vegetarijanac >>

Istraživači navode da njihova studija objavljena u časopisu Gut pokazuje da bi prehrana mogla imati značajnu ulogu u snižavanju rizika od zaraze.

Andrew Chan, gastroenterolog, naglašava važnost cjepiva i nošenja maski u zatvorenim prostorima, ali navodi da njihova studija sugerira da bi prehrana također mogla smanjiti rizik od zaraze koronavirusom.

>> Tijela nisu za roštilj >>

I neke druge studije su imale slične rezultate. Istraživanje iz lipnja 2021. godine obuhvatilo je podatke iz šest država te se pokazalo da je biljna prehrana i ishrana na bazi morskih plodova također povezana s nižim rizikom od razvoja covida-19, prenosi IFL Science.

21.09.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    21.09.2021. 18:07
    Yesss jaci smo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh