« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
KRVOPROLIĆE U SIRIJI

Vapaj iz Homsa: Svijet je na nas zaboravio

Sirijski oporbeni aktivisti smatraju da ih je svijet ostavio kako bi ih ubile snage predsjednika Bašara al-Asada

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

oružani sukob

,

Prijatelji Sirije

Sirijska vojska u subotu je ušla u četvrti tjedan bombardiranja četvrti Babe Amra u gradu Homsu, a Crveni križ pokušava evakuirati civile iz grada, javlja Hina.

U subotu je u Siriji poginulo najmanje 57 ljudi, od toga 19 u Homsu, po veličini trećem sirijskome gradu, objavila je glavna sirijska organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Državna novinska agencija SANA izvijestila je o pogrebu 18 pripadnika snaga sigurnosti koje su ubile "naoružane terorističke skupine" u okolici Homsa, Dere, Idliba i Damaska.

U osudi ishoda međunarodne konferencije "Prijatelja Sirije" održane u petak u Tunisu bez konkretnih rezultata, oporbeni aktivisti kažu da ih je svijet ostavio, da bi ih ubile snage odane predsjedniku Bašaru al-Asadu.

"Oni (strani čelnici) i dalje puštaju toga čovjeka koji nas ubija i koji je već ubio tisće ljudi", kaže Nadir Huseini, aktivist iz Babe Amra.

Međunarodni odbor Crvenoga križa (ICRC) objavio je da nastavlja pregovore i sa sirijskim vlastima i s oporbom, kako bi civile izvukao na sigurno.

Huseini je izjavio da su stanovnici u Babi Amru sumnjičavi prema lokalnom partneru ICRC-a, sirijskom Arapskom Crvenom polumjesecu, te da ne žele surađivati sa skupinom koja je "pod nadzorom režima". Oni su u petak iz Homsa izvukli samo 28 civila, a među njima nisu bili ranjeni strani novinari.

25.02.2012. 20:35:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh