« Život
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
DAN ZALJUBLJENIH

Valentinovo - lijepi običaji iz cijelog svijeta

Tajlanđanke masovno gube nevinost, Japanke muškarcima poklanjaju čokoladu, dok Talijanke šalju pisma Juliji

Ruže se vežu uz Valentinovo
Ruže se vežu uz Valentinovo (Free Digital Photos)
Više o

Valentinovo

,

ruže

,

ljubav

,

pokloni Valentinovo

,

običaji

,

valentinovo običaji

Dosadile su vam večere uz svijeće, odlasci u kino i ruže? Potražite inspiraciju za proslavu Dana zaljubljenih u običajima drugih zemalja.

Naranče i Singapur
Prema kineskom kalendaru, Valentinovo pada na 15. dan Nove godine koji je rezerviran za tradicionalni festival fenjera. No, zaljubljeni iz Singapura i Malezije tijekom godina su razvili vlastite običaje, a jedan od njih vezan je za naranče. Slobodne žene po narančama ispisuju svoje brojeve telefona te ih bacaju u rijeke i jezera. Slobodni muškarci ih potom vade i jedu.

Japan i velike količine čokolade
Žene za Valentinovo svojim partnerima, muškim kolegama s posla i nadređenima poklanjaju čokoladu. Slobodne djevojke čokoladom pak daruju svoje simpatije. Mjesec dana kasnije, odnosno 14. ožujka muškarci ženama poklanjaju bijelu čokoladu (tzv. White Day).

>>Pokloni za Valentinovo - ideje za nju i njega

Prvi seks na Tajlandu
Valentinovo je na Tajlandu popularan datum za prvi seks. Navodno je čak 80% Tajlanđanki nevinost izgubilo upravo 14. veljače. Vlasti su se stoga odlučile na preventivne mjere - parkovi se zatvaraju ranije, a u školama se u tjednu prije Valentinova dijele kondomi.

Dan prijateljstva u Finskoj
Finci Valentinovo tradicionalno vežu uz prijateljstvo. Pripremaju se kreativne čestitke i sitni darovi koji se poklanjaju partnerima, prijateljima i obitelji. Pošiljatelj je pritom anoniman pa drage osobe same moraju otkriti tko ih se sjetio 14. veljače.

Talijanke šalju pisma Juliji
Verona je u Italiji za Valentinovo u središtu pozornosti. Ljubavna pisma ne pišu se samo voljenim osobama nego i Juliji, čija ih Udruga čita i nagrađuje najbolja. Juliji možete pisati na: Club di Giulietta - The Juliet Club, via Galilei 3, 37100 Verona, Tel: (+39) 045 533115, info@julietclub.com

>>Kako napisati iskrenu čestitku za Valentinovo

Obnavljanje zavjeta u Francuskoj
Popularno odredište zaljubljenih u Francuskoj je Saint-Valentin u pokrajini Indre. Parovi se često odlučuju na obnavljanje bračnih zavjeta, a selo s 285 stanovnika savršeno je mjesto za zaruke. Valentinovo u Saint-Valentinu stoga traje duže nego drugdje - prigodne svečanosti održavaju se tri dana.

13.02.2013. 11:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh