« Svijet
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
INICIJATIVA

Uspio drugi Marš žena protiv Trumpove politike

Mnoge prosvjednice nosile su ružičaste kape koje su stvorene prošle godine kao odgovor na Trumpove vulgarnosti o ženskim genitalijama

Ogroman odaziv na Marš žena širom SAD
Ogroman odaziv na Marš žena širom SAD (Twitter)
Više o

Donald Trump

,

Marš žena

Stotine tisuća Amerikanki odazvale su se pozivu na drugi Marš žena, nizu prosvjeda širom zemlje protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa, označivši tako kraj njegove prve turbulentne godine na vlasti.

Na koordiniranim skupovima u Washingtonu, New Yorku, Los Angelesu, Chicagu i oko 250 drugih gradova govornici su napadali Trumpa zbog politike za koju mnogi kažu da je naštetila ženama i pozvali birače da izađu na parlamentarne izbore u studenom kako bi u Kongres ušli oni koji snažnije zagovaraju ženska prava. Slični skupovi organizirani su i izvan SAD-a.

Trump je odgovorio na Twitteru hvaleći se onime što je nazvao ekonomskim dobicima u protekloj godini koji su pogodovali ženama. Divno vrijeme širom naše velike zemlje, odličan dan da sve žene marširaju,napisao je. Izađite kako biste slavile povijesne prekretnice i ekonomski uspjeh bez presedana i stvaranje bogatstva koje se dogodilo u proteklih 12 mjeseci. Najniža stopa ženske nezaposlenosti u 18 godina!

Mnoge prosvjednice nosile su ružičaste kape koje su stvorene prošle godine kao odgovor na Trumpove vulgarnosti o ženskim genitalijama. Kape su ubrzo postale simbol ženske moći i protivljenja predsjedniku.

Protekle je godine u maršu sudjelovalo oko pet milijuna ljudi što ga čini jednim od najvećih prosvjeda u povijesti SAD-a.

21.01.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh