« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
STATUS QUO

Upoznajte legende boogie rocka koje će zapaliti Pulu

Nakon tri desetljeća pauze s nastupima ova velika četvorka vraća se u velikom stilu - Status Quo stiže u pulsku Arenu

Legende stižu u Pulu
Legende stižu u Pulu (Arhiva)
Više o

ulaznice

,

pulska Arena

,

koncert

,

cijena ulaznica

,

Status Quo

Pula će ovog kolovoza biti omiljeno odredište za sve ljubitelje kvalitetne glazbe! Dan nakon koncerta svjetske soul dive Joss Stone,u sklopu Pula Summer Festivala, Arenom će odjekivati zvuci pjesama legendarnog boogie rock benda Status Quo!

Nakon tri desetljeća pauze s nastupima ova velika četvorka vraća se u velikom stilu, a da su ih godine samo učinile još boljima pokazat će nam 02. kolovoza u pulskoj Areni.

Pjevač i gitarist benda Francis Rossi i sa 65 godina je na pozornici jednako karizmatičan kao i prije, iako je često etiketiran kao samotnjak zbog izbjegavanja društvenih dogašanja.

Ipak, u mladosti je to izgledalo drugačije. U 2013. godini je u intervjuu za The Telegraph izjavio da je u prošlosti znao mjesečno potrošiti gotovo 50 tisuća kuna na kokain. Danas više voli provoditi vrijeme s obitelji u kući u Londonu. Rossi ima osmero djece iz dva braka.

Rick Partiff među najboljim je britanskim ritam gitaristima, a njegov upečatljiv stil oduvijek je bio jezgra samog benda. Napisao je neke od njihovih najpoznatijih pjesama, poput „Whatever You Want", „Backwater", „Living on an Island" i „Rain". Kažu da njegova solaža na početku „Caroline" ili „Paper Plane" izaziva pravi nalet adrenalina.

Andrew Bown poznat je po sviranju nekoliko instrumenata, poput klavijatura, harmonike i gitare, a mnogi ne znaju da mu je zapravo bas gitara glavni instrument. Ipak, nije vješt u sviranju baš svih instrumenata pa tako za sebe priznaje da je najgori bubnjar na svijetu.

Bown je među članovima poznat kao vrstan poznavatelj vina u kojima i privatno uživa.

Gitarist John 'Rhino' Edwards svirao je u mnogim bendovima, no kako tvrdi, za njega postoji samo jedan i u njemu je i ostao. Osim 'Rhino', nadimak mu je i 'The Bludgeon' jer je najnespretniji čovjek na svijetu kojem se uvijek dogodi neka mala nezgoda. Obožava turneje, pa ga je uvijek moguće vidjeti u razgledavanju neke umjetničke galerije ili prilikom uživanja u domaćim pićima. Kažu da posjeduje najveći stereo sistem u zapadnom Londonu, zbog čega njegovi susjedi nisu baš najsretniji.

Posljednji album izašao je 2013. godine pod nazivom „Bula Quo" i to je čak trideseti album ovih legendarnih rokera, a ujedno i soundtrack za istoimeni film u kojem glume dva člana Status Quo - Francis Rossi i Rick Parfitt. Riječ je o pustolovnoj komediji u kojoj Rossi i Rick glume sami sebe, a radnja se odvija na Fijiju. Izraz „Bula Quo" inače je pozdrav dobrodošlice na jeziku stanovnika Fijija.

Prvi singl s albuma pod nazivom "Bula Bula Quo" stoti je po redu singl tih glazbenih legendi, dok je prvi bio "Pictures of Matchstick Men" iz davne 1968.

Hitovi poput "Paper Plane", "Caroline", Rockin' All Over The World", "Whatever You Want", kao i "In The Army Now"- obrada pjesme dueta Boland & Boland, 118 milijuna prodanih albuma, nagrada Brit Award za izniman doprinos glazbi iz 1991. i još mnogo toga i više su nego dovoljan razlog za uputiti se prema pulskoj Areni 02. kolovoza!

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima Eventima te na www.eventim.hr, a od 28. srpnja bit će moguće kupiti ih na blagajni pulske Arene.

Ulaznice su podijeljene u dvije kategorije, STAJANJE  po cijeni od 287 kuna i TRIBINE po cijeni od 345 kuna.

 

24.07.2014. 12:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh