« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
wishful thinking

Uporni Tuerk brani Pahora

Prema slovenskom predsjedniku, slovenske su dopune legitimne

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Olli Rehn

,

Danilo Tuerk

,

slovenska blokada pregovora

Slovenski predsjednik Danilo Tuerk rekao izjavio je u subotu da su dopune što ih Slovenija namjerava dati na Rehnov prijedlog "u skladu s međunarodnim pravom".

Tuerk je u Amanu na međunarodnoj konferenciji na kojoj sudjeluje i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, gdje je odmah reagirao na Mesićevu izjavu da će se granični spor sa Slovenijom prije ili kasnije riješiti na načelima međunarodnog prava.

"Slovenija će i dalje u skladu s međunarodnim pravom štititi svoje legitimne interese i zauzimati se za konstruktivna rješenja", rekao je Tuerk slovenskim novinarima koji prate njegov posjet Jordanu.

"Slovenski amandmani na Rehnov prijedlog u skladu su s međunarodnim pravom, a takva će biti i sva rješenja", rekao je Tuerk.

Tuerk je pred izbor za predsjednika države bio profesor međunarodnog prava na ljubljanskom sveučilištu, a prije toga godinama diplomat i predstavnik svoje države u UN-u.

"Verbalna konfrontacija nije put prema napretku nego treba naći pravno rješenje koje će koristiti objema stranama. Predlažem da se završi s pregrijanom retorikom i da se poslušaju argumenti slovenske strane", rekao je Tuerk u subotu u Amanu kako prenose slovenski mediji. (hina/metro-portal)

16.05.2009. 19:32:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh