« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
66 GODINA

Umro poznati nutricionist Michel Montignac

Michel Montignac napisao je poznate knjige o mršavljenju i zdravoj prehrani i autor je teorije po kojoj nije dobro miješati ugljikohidrate i lipide

Michel Montignac
Michel Montignac (montignacportal.com)
Više o

Michel Montignac

Michel Montignac, nutricionist i autor uspješnica o mršavljenju i zdravoj prehrani umro je u nedjelju u dobi od 66 godina, objavile su u četvrtak vlasti grada Annemasse u srednjoistočnoj Francuskoj gdje je živio. Obitelj je izjavila da je umro od dugogodišnje bolesti, ali nije precizirala o kojoj je bolesti riječ. 

Nekad pretilo dijete, Montignac je postao stručnjak u farmaceutskoj industriji te se 70-ih godina posvetio istraživanju prehrane kako bi riješio svoj problem s viškom kilograma, piše na njegovoj stranici (www.montignac.com).

Postao je autor teorije po kojoj nije dobro u istome obroku miješati ugljikohidrate i lipide, čime je prekinuo niskokalorične dijete. Teoriju je iskušao na sebi i izgubio trajno 15 kilograma za nekoliko mjeseci.

Godine 1986. objavio je prvu knjigu namijenjenu poslovnim ljudima koji često jedu u restoranima i ona je u Francuskoj postala uspješnica i prodana je u više od 500.000 primjeraka. Iduće godine objavio je knjigu "Jedem, dakle mršavim", namijenjenu široj javnosti, koja se u više od 40 zemalja prodala u 16 milijuna primjeraka. Montignac je nastavio objavljivati knjige o mršavljenju i zdravlju, sudjelovao je na kongresima i komercijalizirao vlastiti spektar bioproizvoda.

U Hrvatskoj je objavljen veći broj njegovih knjiga, te jedna je namijenjena posebno hrvatskom tržištu "Montignac za Hrvate". (hina/metro-portal)

26.08.2010. 13:24:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh