« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
SKY PLANTER

Uljepšajte dom biljkama koje su okrenute naopako

Biljke koje vise naopako potrebno je zalijevati samo jednom do dva puta mjesečno zbog posebne inovativne posude

Boskke Sky Planter
Boskke Sky Planter (Boskke)
Više o

stanovanje

,

uređenje interijera

,

biljke

,

Tim Cook

Želite svom domu udahnuti novi život ali ni sami više ne znate kako? Pokušajte s biljkama, i to ne onima koje lijeno stoje u kutu već atraktivnim zelenilom koje visi naopako.

Boskke Sky Planter inovativna je posuda za biljke koju je moguće okrenuti bez da iz nje počinje ispadati zemlja. Osmislio ju je Patrick Morris, industrijski dizajner iz Novog Zelanda, koji je elegantan oblik posude uskladio s učinkovitim sustavom za samo-navodnjavanje.

Interni rezervoar korijen biljke izravno opskrbljuje vodom bez curenja i isparavanja, pri čemu je ujedno ekološki održiv jer mu je potrebno 80% manje vode od uobičajenih posuda. Biljke je tako potrebno zalijevati samo jednom ili dva puta mjesečno.

Morris je posudu osmislio na posljednjoj godini studija na "Central Saint Martins College of Art and Design" u Londonu. Ideja mu se toliko svidjela da je s bratom na Novom Zelandu osnovao poduzeće Boskee (mala šuma) koje se bavi proizvodnjom i distribucijom posebnih posuda.

"Radi se o odličnom dekorativnom načinu uštede vode i prostora", smatra Morris koji posebno preporučuje 'vješanje' začinskog bilja u kuhinji. Pogledajte video i galeriju!

>>Savršene biljke za male prostore

23.10.2010. 20:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mala_ivancica
    24.10.2010. 13:31
    Baš je posebno i lijepo izgleda :)
  2. avatar
    xena
    24.10.2010. 14:13
    slazem se s ivancicom, bas je fino i moderno
  3. avatar
    JAJA
    29.01.2011. 21:31
    NE SLAŽEM SE SA KOMENTARIMA.ZA PROSPERITET I NAPREDAK U STANU TREBAJU BILJKE KOJE RASTU U VIS,A NE DA PADAJU PREMA DOLJE ILI KAO OVE NA SLIKAMA DA VISE.KOJA JE TU LOGIKA OSIM DA SI ŽELIMO STVARI POSTAVITI NAOPAČKE PA ĆE NAM I ENERGIJA IĆI U TOM OBRNUTOM SMJERU.
  4. avatar
    Mandragora
    10.01.2015. 14:08
    Bez veze! Ja bi njega objesio naopačke pa da vidi kako je to. Uredu su puzajuće biljke koje ionako padaju, ali ne može palme i ostale biljke koje rastu u vis.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh