« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SARAJEVO

Uhićen Naser Palislamović, organizator napada u Bugojnu

Naser Palislamović je treći osumnjičeni za bombaški napad na policijsku postaju u Bugojnu

Bugojno napad
Bugojno napad (Dado Ruvić/Cropix)
Više o

teroristički napad

,

Boris Grubešić

,

bugojno

,

vrisak 4

,

indijska kuhinja

,

ideje za dizajn interijera

,

nuklearna kriza

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je da je policija u Sarajevu uhitila Nasera Palislamovića, trećeg osumnjičenog za sudjelovanje u bombaškom napadu na policijsku postaju u Bugojnu počinjenom u nedjelju. Glasnogovornik bosanskohercegovačkog državnog tužiteljstva Boris Grubešić izjavio je kako je policija pretražila i stambene i druge objekte koje je Palislamović (38) koristio.

Tužiteljstvo BiH je ranije tijekom dana potvrdilo kako su zbog napada u Bugojnu privedene i zadržane u istražnom pritvoru dvije osobe osumnjičene za isti napad. Službeni izvori nisu potvrdili identitet uhićenih, no lokalni su mediji naveli kako je riječ o Harisu Čauševiću te Adnanu Haračiću.

>> Uhićen osumnjičenik za bombaški napad u Bugojnu

Ravnatelj Uprave policije Federacije BiH Zlatko Miletić je ranije tijekom dana izjavio kako postoje informacije da je upravo Palislamović za kojim se tada još tragalo zapravo organizator napada u Bugojnu.

Miletić je kazao i to kako su postojale prijetnje da će osim bugojanske biti napadnute još neke policijske postaje.

"Jučer ujutro (u nedjelju) smo primili prijeteći mail da će ova skupina nastaviti s izazivanjem terorističkih napada i da je sljedeća na redu bila Policijska uprava Donji Vakuf", kazao je Miletić novinarima u Sarajevu. Pojasnio je kako je identificirana osoba koja je uputila tu prijetnju elektroničkom poštom te je privedena.

Na ispitivanje je privedeno još nekoliko osoba za koje postoje informacije da bi na neki način mogle biti uključene u cijeli slučaj. (hina/metro-portal)

28.06.2010. 22:58:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh