« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
KONKURENCIJA VIAGRI?

Ugriz pauka uzrokuje erekciju od 4 sata

Znanstvenici vjeruju da ugriz brazilskog pauka lutalice može biti koristan u održavanju seksualnog zdravlja, jer njegov uzrokuje erekciju koja traje četiri sata

Fotografija vijesti
Više o

Pauk

,

Viagra

,

erekcija

,

impotencija

,

ugriz

Istraživači na Medicinskom sveučilištu u Georgiji vjeruju da otrov brazilskog pauka lutalice može dovesti do stvaranja novog lijeka za erektilnu disfunkciju. Dr. Kenia Nunes kaže da otrov djeluje na drugačiji način u odnosu na Viagru. "Ovo je dobra vijest jer znamo da neki pacijenti ne reagiraju na konvencionalnu terapiju. Ovo bi mogao biti alternativni tretman za njih", rekla je Nunesova.

Njeno istraživanje, koje je objavljeno u Magazinu seksualne medicine, uključivalo je eksperimente sa miševima koji su imali teške erektilne disfunkcije. Usprkos tome, potrebna su dodatna istraživanja. Nuspojave mogu uključivati gubitak kontrole nad mišićima, jaku bol, poteškoće sa disanjem i smrt.

"Toksin je normalizirao erektilnu disfunkciju kod miševa. Otrov brazilskog pauka lutalice je vrlo bogata mješavina nekoliko molekula. Ove molekule se nazivaju toksini. U otrovu se nalaze različiti toksini sa različitim aktivnostima. Kada pauk ugrize čovjeka, javljaju se različiti simptomi uključujući i erekciju koja traje četiri sata", objasnila je dr. Nunes.

09.03.2011. 16:55:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    09.03.2011. 18:28
    pa šta će ti to ako nisi napaljen osim ako se pališ na pauka
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh