« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ZDRAVE ALTERNATIVE

5 ukusnih zamjena za mlijeko

Bez obzira jeste li netolerantni na laktozu, vegan, ili samo želite isprobati nešto novo, ovih pet alternativa mlijeku zdrave su i ukusne

Fotografija vijesti
Više o

mlijeko

,

bademovo mlijeko

,

kokosovo mlijeko

,

rižino mlijeko

,

zamjene

Bademovo mlijeko - koristite ga za žitarice, zobene pahuljice ili shakeove. S manje kalorija nego obrano mlijeko i bez zasićenih masnih kiselina, bademovo mlijeko zdrava je alternativa. Možete mu dodati vaniliju ili čokoladu te tako proširiti izbor aroma.

Sojino mlijeko - poznatije od bademovog, mlijeko od soje odličan je izvor proteina i kalcija. Među potrošačima postoje i oni koji zagovaraju izbjegavanje proizvoda od soje, no ukoliko se odlučite na konzumaciju sojinog mlijeka, provjerite etikete. U svakom slučaju želite da je organsko, a ne GMO.

Rižino mlijeko - mislite da se riža može samo jesti? U krivu ste. Rižino mlijeko je ukusno, te je dobra alternativa u mnogim receptima koji koriste mlijeko. Ipak, nedostaje mu kalcija i proteina koje dobivate iz regularnog mlijeka.

Mlijeko od konoplje - bez kolesterola, a sadrži svih 10 esencijalnih aminokiselina, omega-3 masne kiseline, proteine i kalcij, ovo mlijeko postaje popularna alternativa običnom, prije svega zbog svoje visoke nutricijske vrijednosti.

Kokosovo mlijeko - često se koristi u tajlandskoj kuhinji, kokosovo mlijeko dobar je izvor zdravih masti. Također sadrži kalij i vitamin B12, što je posebice važno za vegane.

09.03.2011. 07:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh