« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
NAJAVE

Udavače u kazalištu Vidra

Prema prokušanom receptu 'smijeha kao lijeka', 'Udavače' britkim i zaigranim humorom svjetla kazališnih reflektora bacaju na današnja, moderna vjenčanja

Udavače
Udavače (Arhiva)
Više o

predstava

,

Hit teatar

,

Udavače

Nakon kazališnih uspješnica 'Metoda za brak' i 'Julijin balkon', koje su se prema gledanosti i reakcijama publike i kritike vrlo brzo prometnule u hit komedije, nezavisno zagrebačko kazalište Hit teatar, čija je osnivačica i umjetnička voditeljica Matea Elezović-Brdar, a uspješno djeluje već gotovo jedno desetljeće, u petak 2. listopada s početkom u 20 sati na daskama zagrebačke Vidre premijerno će prikazati svoju novu predstavu 'Udavače', nastalu prema scenarističkom predlošku 'meštra od komedija' Matka Elezovića te u režiji iskusnog Marija Kovača.

Prema prokušanom receptu 'smijeha kao lijeka', 'Udavače' britkim i zaigranim humorom svjetla kazališnih reflektora bacaju na današnja, moderna vjenčanja te propitkuju široku lepezu ljubavnih, većinom neuređenih odnosa i urnebesnih bračnih (ne)sporazuma, kao i razloge koje pojedince danas dovode do onog nekoć vrlo romantičnog, a danas sve više praktičnog, 'sudbonosnog da'.

Od romske svadbe s osebujnim običajima, vjenčanja iz vedra neba luckaste bakice u glamuroznom Las Vegasu, pa sve do jednog uplovljavanja u bračnu luku radi novčanog poticaja za otvaranje OPG-a, čak petnaest šarolikih likova iz naše nerijetko komično/tragične svakodnevice utjelovljuje glumački trio u sastavu: Erna Rudnički, Jan Kerekeš i Matea Elezović-Brdar.

Predstava 'Udavače' osvojila je nagradu publike 'Najjači smehek' na 11. Tjednu smijeha u Varaždinu, koji se uspio održati neposredno prije krize izazvane koronavirusom, gostovala je u više od deset gradova diljem Hrvatske, a sada slijedi dugoiščekivana zagrebačka premijera, za koju je dio ulaznica u slobodnoj prodaji pa se mogu rezervirati i kupiti u radno vrijeme blagajne kazališta Vidra ili online na kazalistekerempuh.mojekarte.hr

28.09.2020. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh