« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
KORISNE STRANICE

Cool stvari koje možemo naučiti na internetu

Internet ne služi samo za posao i zabavu - pogledajte na kojim stranicama se mogu učiti jezici i druge zanimljive stvari

Učenje na internetu
Učenje na internetu (Shutterstock)
Više o

učenje

,

bonton

,

recepti

,

učenje jezika

,

internet stranice

,

web stranice

,

web dizajner

,

poslovni plan

,

osnivanje poduzeća

,

SEO

,

glazbene note

Internet je prepun mogućnosti za one koji ih znaju iskoristiti, ali u moru različitih web stranica često nije lako pronaći one kvalitetne koje nam pomažu da naučimo nešto novo i zanimljivo. Portal MSN je izdvojio nekoliko stranica koje su vrijede pažnje i na kojima možemo pronaći korisne savjete od pokretanja vlastitog biznisa do učenja jezika.

Pokretanje vlastitog biznisa
Najvažniji korak nakon poslovne ideje je sastavljanje poslovnog plana koji realistično prikazuje isplativost ulaganja i služi za privlačenje novih investitora. U sastavljanju planova pomaže stranica BSPlans.com koja velik dio sadržaja nudi sasvim besplatno.

>>Web stranice koje olakšavaju posao

Web dizajn
Ako vas nema na internetu, kao da ne postojite. Svako uspješno poduzeće danas mora imati vlastitu stranicu, pri čemu možete angažirati stručnjake ili se sami probijati kroz složen svijet web dizajna. Svakako posjetite LearnWebDesignOnline.com s korisnim linkovima na knjige i videozapise, te SiteGround s impresivnom kolekcijom tutorijala. Za pokretanje vlastitog portala ili bloga, korisni su savjeti na stranici J-Learning.org koji su ujedno potpuno besplatni.

Učenje stranih jezika
Stranica za učenje jezika na internetu ima stvarno puno. Neke je moguće koristiti samo uz pretplatu (npr. RosettaStone), dok se na drugima osnove mogu steći bez novčane naknade. Ako vas zanimaju kineski jezik i pismo, skočite na Chinese-Tools.com, francuski možete učiti na About.com, talijanski na Oggi e Domani, a španjolski na 123TeachMe.

>>Stranice koje nam pomažu da shvatimo što želimo

Bonton
Emily Post Institut bavi se prodajom knjiga na temu lijepog ponašanja, a na stranici EmilyPost moguće je pronaći praktične savjete za ponašanje na poslu, fakultetu i privatnom životu.

Kuhanje
Dosadila su vam jela koja redovito kuhate, a nemate sastojke za fini recept iz kuharice? Otvorite FoodNetwork.com, Epicurious ili RecipeSource i u tražilicu utipkajte namirnice s kojima raspolažete, a stranice će vam predložiti nekoliko recepata.

Glazba, ples, film, sport,...
SoYouWanna.com, između ostalog, daje savjete za snimanje tzv. low budget filma, na 911tabs se nalazi zbirka nota za sviranje različitih instrumenata. Za sportska pitanja je daleko najbolji YouTube, na kojem se nalaze i zabavni tutorijali za učenje plesa, poput legendarnih koraka i pokreta Michaela Jacksona iz videa Thriller.

07.11.2010. 10:45:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Seo optimizacija
  12.10.2011. 15:22
  Malo znanja engleskog jezika, malo seo znanja i web se može iskoristiti kako god vas volja.
 2. avatar
  oglašavanje na internetu
  27.02.2012. 23:36
  Hmmm, znanje da! Engleski jezik, hmmm ok! Ali ono najbitnije izostaje! Rad, rad, i rad! Bez rada nema uspjeha!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh