« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
besplatno i praktično

Web stranice koje olakšavaju posao

Internet je pun stranica pomoću kojih možete bolje organizirati posao i kvalitetnije rješavati probleme koji vas muče

(Corbis)
Više o

web stranica

,

internet stranice

,

Doodle

,

Mindmeister

Zaboravite Facebook, Twitter i YouTube i okrenite se stranicama koje stvaraju, a ne oduzimaju dragocjeno vrijeme.

Svi servisi dostupni su bez naknade i instalacije, a znatno olakšavaju suradnju s kolegama i izvršavanje brojnih obveza.

Remember the milk - stranica koja skupljanje papirića, blokića i post-ita čini suvišnima. Omogućuje da se na jednom mjestu pohranjuju sve važne obveze koje se korisniku prema potrebi šalju mailom, SMS-om ili na Google kalendar. Jamči da nikad više nećete zaboraviti kupiti mlijeko ili vratiti knjige u knjižnicu.

Doodle - omogućuje dogovaranje izlazaka, obiteljskih okupljanja i termina poslovnih sastanka bez telefoniranja i slanja stotine e-mailova. Uz samo nekoliko klikova, osobe s pristupom i pozivom mogu se izjasniti koji datum i vrijeme nalaska im najbolje odgovara, koji film žele gledati u kinu ili koji meni bi trebalo naručiti za proslavu godišnjice braka. Uslugom Doodle mjesečno se koristi oko tri milijuna ljudi.

Mindmeister - usluga pomaže u stvaranju kreativnih mapa i pronalaženju novih, neobičnih i neočekivanih rješenja projektnim timovima i individualcima. Podržava istovremeni rad nekoliko korisnika i olakšava vizualizaciju problema i podjelu ideja.

Huddle - idealno mjesto za ljude koji rade na jednom projektu s više različitih lokacija. Uz live konferencije, podjelu datoteka i forume, projektni menadžment preko interneta nikad nije bio jednostavniji.

Etherpad - jedini servis na webu koji omogućuje da nekoliko korisnika istovremeno obrađuju jedan tekst, tablicu ili program. Promjene koje učini jedna osoba odmah su vidljive ostalima što povećava efikasnost i smanjuje mogućnost pogreške.

Bit.ly - u samo dva koraka skraćuje maratonske linkove. Ako prijateljima ili poslovnim partnerima trebate poslati link dužine dva ili tri reda, urednije ga je i praktičnije skratiti putem ovog servisa a tek potom proslijediti dalje.

Drop.io - omogućuje slanje i rad na datotekama ogromnih veličina. Podaci se prvo postavljaju na server poslužitelja, nakon čega se spremaju u "drop" obliku, a korisnik sam odlučuje tko i koliko dugo može pristupiti i koristiti zajedničku datoteku.

02.11.2009. 11:45:21
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    biba
    11.06.2010. 20:32
    odlično, pogotovo mindmeister i etherpad
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh