« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
IRAN

U rušenju Tupoljeva poginulo svih 168 putnika

Zrakoplov se 16 minuta nakon uzlijetanja zapalio u zraku i srušio poslije par krugova u potrazi mjesta za slijetanje

(Corbis)
Više o

Iran

,

pad zrakoplova

,

Caspian Airlines

,

Qazvin

U nesreći zrakoplova Tupoljev iranske kompanije Caspian Airlines, koji je u srijedu iz Teherana poletio u Erevan i srušio se u polje na sjeveru Irana, poginulo je svih 168 putnika i članova posade, objavile su iranske vlasti.

Prema prvim objavljenim podacima avion se zapalio u zraku prije nego što je pao i eksplodirao. Na televizijskim snimkama prikazan je golem krater dubine nekoliko, a dužine više od 60 metara, koji je bio ispunjen ostacima letjelice, cipelama i odjećom.

Na internetskim stranicama državne televizije objavljena je i izjava državnog dužnosnika za izvanredna stanja u kojoj je potvrđeno je svih 153 putnika i 15 članova posade poginulo. Državna televizija objavila je i izjave visokih dužnosnika zračnih luka koji su potvrdili kako u razgovoru između pilota i kontrolnog tornja sve se činilo normalno, te nije bilo naznaka eventualnih problema.

"Zrakoplov je poletio iz zračne luke Imam Homeini u Teheranu i srušio se poslije 16 minuta" blizu sela Janat-Abad u području Qazvina. Prije pada je napravio nekoliko krugova u pokušaju pronalaženja terena za slijetanje", kazao je glasnogovornik civilnog zrakoplovstva koji nije naveo moguće uzroke nesreće.

Izvor: Hina

15.07.2009. 15:34:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh