« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
HTZ:

U prva tri mjeseca na Jadranu manje turista i više noćenja

U ožujku je našu obalu posjetilo 11 posto više turista nego u istom mjesecu prošle godine, ostvarivši 16 posto više noćenja

(Wikipedia)
Više o

HTZ

,

turizam

,

noćenja

,

turisti

,

Hrvatska turistička zajednica

Na Jadranu je tijekom prva tri mjeseca ove godine boravilo gotovo 252 tisuće turista, što je 4 posto manje nego u istim mjesecima prošle godine, ali je s gotovo 778 tisuća noćenja zabilježen plus od 1 posto, prvi su nepotpuni podaci Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Nešto bolje rezultate jadranska su odredišta zabilježila u ožujku, u kojem ih je posjetilo 11 posto više turista nego u istom mjesecu prošle godine ili 135,3 tisuće, ostvarivši 16 posto više noćenja ili gotovo 401 tisuću.

Nešto više od polovice turističkih dolazaka i noćenja na Jadranu i u prva tri mjeseca i u ožujku ove godine ostvarili su strani turisti, koji su time i 'najzaslužniji' za navedene ukupne poraste.

U prva tri mjeseca ove godine na Jadranu je bilo 8 posto više stranih turista i 13 posto više njihovih noćenja nego u istom lanjskom razdoblju, dok ih je u ožujku došlo čak 29 posto više nego u istom lanjskom mjesecu ostvarivši i 37 posto više noćenja.

Lanjski pad dolazaka i noćenja domaćih turista na Jadranu nastavio se i u prva tri mjeseca ove godine - došlo ih je 16 posto manje, a ostvarili su i 13 posto manje noćenja.

Slično je bilo i u ožujku ove godine, pad dolazaka domaćih turista u odnosu na ožujak prošle godine iznosio je 13 posto, a pad u noćenjima 16 posto. (hina/metro-portal)

13.04.2010. 12:50:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh