« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
AKCIJA MORAVA

U policijskoj akciji u Srbiji uhićeno 500 osoba

U premetačini više od 600 objekata pronađene su hrpe droge i oružja, ukradeni automobili, krivotvoreni novac...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Aleksandar Dimitrijević/Cropix)
Više o

Srbija

,

trgovina drogom

,

akcija Morava

Srbijanska policija privela je u subotu, u opsežnoj akciji diljem zemlje u sklopu akcije suzbijanja trgovine narkoticima, oko 500 ljudi, od kojih je za stotinjak određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, izjavio je srbijanski ministar policije Ivica Dačić.

"U akciji je izvršena premetačina u više od 600 objekata, privedeno je oko 500 osoba, za oko stotinu njih već je određeno policijsko zadržavanje, pronađeno je nekoliko desetina kilograma različitih vrsta droga, velika količina vatrenog oružja, pušaka i pištolja bez dozvole, velika količina municije i novca, ukradeni automobili", rekao je Dačić na tiskovnoj konferenciji.

Po njegovim riječima, pronađene su i osobe koje se traže po središnjim tjeralicama, a privremeno je oduzeto više automobila visoke klase koji su bili u vlasništvu dilera droge.

Akcija je, kako je dodao, prije svega usmjerena protiv mreže dilera drogom koji imaju neposredan kontakt s konzumentima i njezin je cilj bio presijecanje te mreže, prije svega ka mladeži.

Pozivajući se na policijske izvore, mediji su prenijeli kako je akciji sudjelovalo više od dvije tisuće policajaca i da je kod jedne od uhićenih osoba u Beogradu pronađeno milijun i 52 tisuće krivotvorenih američkih dolara, kao i da je akcija provedena i u Novom Sadu, Vranju, Nišu, Valjevu i Novom Pazaru. (hina/metro-portal)

31.10.2009. 15:13:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh