« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
MIRINAE

Snažan tajfun poharao Filipine

Visoki valovi su prije slabljenja oluje odnijeli nekoliko stotina drvenih kuća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

tajfun Mirinae

,

Filipini

Najmanje 11 osoba poginulo je kada je snažan tajfun u subotu pogodio nekoliko filipinskih pokrajina, prouzročivši poplave, odrone tla i prekid električne energije, izvijestili su službeni izvori.

Visoki valovi odnijeli su nekoliko stotina drvenih kuća na obali u pokrajini Quezon kada je to područje u petak pogodio tajfun Mirinae. Quezon se nalazi oko 120 km jugoistočno od Manile.

Rano jutros utopile su se jedna osmogodišnja djevojčica i 78-godišnja žena, kada je vodostaj rijeke iznenada porastao u gradu Pagsanjanu u pokrajini Laguna, 55 km južno od Manile.

Još je šest osoba poginulo u pokrajini Camarines Norte, jedna u pokrajini Catanduanes, jedna u pokrajini Rizal i još jedna u gradu Nagcarlanu u pokrajini Laguni. Sedam osoba smatra se nestalima, među njima su muškarac i njegov trogodišnji sin, čiji je automobil upao u rijeku pošto se u gradu Batangas srušio most.

Zbog odrona tla u nekoliko istočnih pokrajina ceste su potpuno blokirane. Agencije javljaju da su snažni vjetrovi čupali stabla s korijenjem i rušili električne stupove te nosili crjepove s krovova kuća. Spasilačke ekipe procjenjuju da je iznenadni visoki val u gradu Cardoni, koji leži na obali jezera, odnio oko 500 drvenih kuća.

Hidrometeorološki zavod izvijestio je da je intenzitet tajfuna Mirinae tijekom subote poslijepodne oslabio i prešao u tropsku oluju, koja se očekuje iznad Južnoga Kineskog mora u nedjelju. (hina/metro-portal)

31.10.2009. 13:29:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh