« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
LONDON

Putnici se onesvijestili u zrakoplovu, uzbuna na Heathrowu

Iz Hitne pomoći je potvrđeno da je na lice mjesta upućen specijalni tim

(Corbis)
Više o

London

,

Heathrow

,

British Airways

Šestoro ljudi u subotu se iz još neutvrđenih razloga onesvijestilo u zrakoplovu koji je poletio iz Newarka u New Yorku i sletio na londonski Heathrow u 6:50 sati ujutro.

Onesviještene putnike u Londonu su dočekali timovi hitne pomoći, a u avion su zatim upućeni inspektori u zaštitinim odijelima.

Prema izjavi glasnogovornika londonskih vatrogasaca i hitne pomoći koju prenosi Daily Mail, slučaj se tretira kao potencijalno trovanje opasnim supstancama. Iz Hitne pomoći je potvrđeno da je na lice mjesta upućen poseban tim, ali i da do sada nitko nije zatražio pomoć, niti je prevezen u bolnicu.

British Airways je potvrdio da se šestero putnika onesvijestilo, ali su rekli kako se incidenti nisu dogodili istovremeno nego u različitim fazama sedam sati dugog leta. Svih 210 putnika je pregledano nakon slijetanja i nikome nije bila potrebna medicinska pomoć te su pušteni da nastave putovanje.

Zrakoplov Boeing 777 je pregledan od strane stručnih timova i proglašen sigurnim te će biti vraćen u funkciju, poručeno je iz British Airwaysa. Iz kompanije su dodali i kako se radilo o standardnom postupku jer se sumnjalo na opasne tvari, te je zbog toga poslan tim u posebnim odijelima.

Dio britanske javnosti ovu 'slučajnost' smatra sumnjivom, a drugi dio misli kako se radi o premorenosti tijekom dugačkog prekooceanskog leta ili padu tlaka u kabini zrakoplova.

Londonska policija u izjavi je poručila kako slučaj ne smatra sumnjivim te neće biti dodatno istraživan.

31.10.2009. 16:17:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh