« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
žrvtve

U nestalom zrakoplovu većinom Brazilci, Francuzi i Nijemci

Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo da je u zrakoplovu bio i jedan Hrvat

Više o

pad aviona

,

zrakoplovna nesreća

,

turbulencija

,

pad Air Franceovog zrakoplova

Francuski ministar prometa Jean-Louis Borloo potvrdio je da je u Airbusu A330 koji je nestao u ponedjeljak dok je iz Rio de Janeira letio u Pariz i koji se zadnji put javio radijskom vezom kada je 565 km bio udaljen od brazilske obale, bila je većina Brazilaca, najmanje 40 Francuza i više od 20 Nijemaca. Ministarstvo vanjskih poslova je pak potvrdilo da je u avionu najvjerojatnije bio je jedan Hrvat.

"Po informacijama koje smo dobili od veleposlanstva Republike Hrvatske u Parizu, saznali smo da se na letu Air Francea najvjerojatnije nalazio i jedan hrvatski državljanin", navodi MVPEI.

Međutim, kako dodaje, "informacija je za sada neslužbena i veleposlanstvo još nije primilo službenu obavijest francuskih vlasti niti zrakoplovne kompanije Air France".

MVPEI će izvijestiti javnost u slučaju bilo kakvih novih informacija.

"Većina Brazilaca, između 40 i 60 Francuza i 25 Nijemaca na popisu su putnika u tom zrakoplovu", dodao je Barloo u očekivanju točnijeg popisa.

Šestero Danaca, petero Talijana, troje Marokanaca, dvoje Libanonaca, dvoje Slovaka i Portugalac također su bili među putnicima, kako navodi više izvora. Britanski premijer Gordon Brown izrazio je strah da je u zrakoplovu bilo i Britanaca, dok je glasnogovornica mađarskoga ministarstva vanjskih poslova potvrdila da je na popisu putnika bilo i četvero mađarskih državljana.

Među 228 osoba u zrakoplovu (216 putnika i 12 članova posade) su 126 muškaraca, 82 žene, 7 djece i dvoje male djece, izvijestio je Air France.

Zrakoplov je iz Rija poletio u nedjelju u 19.29 sati po mjesnom ili u 00.29 sati po srednjoeuropskome vremenu i trebao je sletjeti u parišku zračnu luku Roissy u 11.10 sati, ali nije stigao. Tijekom noćnog leta preko Atlantika nije se javio, kao što je bilo planirano i po svoj prilici ga je pogodio grom, misli Air France i "nema nikakve nade" da ima preživjelih, kako je rekao izvor u zračnoj luci.

Zrakoplov je nestao s radarskih zaslona pošto je napustio područje koje prati brazilska kontrola letenja i nekoliko minuta prije nego je ušao u senegalski zračni prostor, objavila je brazilska uprava za zračni promet.

Izvor: Hina

01.06.2009. 19:14:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh