« Svijet
objavljeno prije 12 godina
KRVAVA NEDJELJA

U borbama protiv pobunjenika poginulo 67 sirijskih vojnika

Sirijska udruga za ljudska prava tako veliki broj žrtava među regularnom vojskom pripisuje "eskalaciji i intenziviranju borbi posljednjih dana diljem zemlje"

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

rat u Siriji

U Siriji je u današnjim borbama sa snagama pobunjenika poginulo 57 vojnika snaga odanih Bašaru al-Asadu, što su najveći gubici vojske u jednom danu otkako je prije godinu i tri mjeseca počela pobuna u toj zemlji, prenosi Hina.

Sirijska udruga za ljudska prava (OSDH) tako veliki broj žrtava među regularnom vojskom pripisuje "eskalaciji i intenziviranju borbi posljednjih dana diljem zemlje". Također dodaje da se vojska suočava s protivnicima koji su se naoružali, dobro poznaju teren i imaju potporu stanovništva.

Službeni mediji nisu izvijestili o pogibiji vojnika jer se, tvrdi OSDH, "ne želi ugroziti moral regularnih snaga". Osim vojnika, živote je izgubilo 29 civila i troje pobunjenika.

U međuvremenu je Human Rights Watch pozvao vlade i tvrtke da "izoliraju" skupine koje Siriji prodaju oružje, navodeći kao primjer ruski Rosoboronexport koji oružjem opskrbljuje sirijsku vladu.

03.06.2012. 17:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh