« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
VLAK JE STAO

Turisti zbog štrajka prijevoznika ne mogu na Machu Picchu

Tri tvrtke koje osiguravaju vezu sa selom Aguasom Calientesom objavile su da obustavljaju svoje usluge "zbog najavljenih prosvjeda koji bi mogli ugroziti sigurnost turista"

Turisti zbog štrajka prijevoznika ne mogu na Machu Picchu
Turisti zbog štrajka prijevoznika ne mogu na Machu Picchu (Getty Images)
Više o

štrajk

,

Peru

,

Machu Picchu

,

Inke

,

turisti

Vlak koji prevozi turiste na Machu Picchu, drevni grad Inka i turistički biser Perua, neće prometovati u utorak i u srijedu zbog štrajka i prosvjeda na jugoistoku zemlje, priopćile su mjesne željezničke tvrtke. Tri tvrtke koje osiguravaju vezu sa selom Aguasom Calientesom, odakle počinje uspon na Machu Picchu, objavile su da obustavljaju svoje usluge "zbog najavljenih prosvjeda na tom području koji bi mogli ugroziti sigurnost turista".

Željezničke tvrtke koje prevoze 90 posto turista na Machu Picchu objavile su da privremeno ukidanje veze nije povezano sa šumskim požarom koji je aktivan od nedjelje na uzvisini blizu tog arheološkog nalazišta i iz kojega se dizao golem oblak dima vidljiv s Machu Picchua. Kako navodi direktor tog nalazišta Fernando Astete, požar je od drevnog grada udaljen pet kilometara zračne linije, "ali mu ne prijeti" i ovog vikenda ga je posjetio velik broj turista. Machu Picchu svakodnevno posjeti više od 2,000 turista.

Očekuje se da će se štrajk koji je prije osam dana počeo u Espinaru, na jugoistoku zemlje, ovog tjedna proširiti na regionalni glavni grad Cuzco, bazu iz koje počinje uspon na Machu Picchu, kako bi izrazili nezadovoljstvo planom navodnjavanja koji predviđa izgradnju brane. U sukobima policije i prosvjednika u Espinaru prošlog tjedna poginula je jedna, a ozlijeđene su 43 osobe. (hina/metro-portal)

21.09.2010. 10:01:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh