« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
I DALJE SE GINE

Afganistan: 2010. najsmrtonosnija godina od pada talibana

Devetorica vojnika iz sastava ISAF u Afganistanu poginula su u utorak u helikopterskoj nesreći, negdje na jugu Afganistana, naveo je ISAF u kratkom priopćenju

Afganistan: 2010. najsmrtonosnija godina od pada talibana
Afganistan: 2010. najsmrtonosnija godina od pada talibana (Getty Images)
Više o

vojska

,

Afganistan

,

ISAF

Nakon pogibije devetorice pripadnika ISAF-a u padu helikoptera u utorak u Afganistanu, broj međunarodnih vojnika koji su poginuli u toj zemlji ove godine popeo se na 529, pa je tako 2010. postala najsmrtonosnija za međunarodne snage u devet godina rata.

Devetorica vojnika iz sastava ISAF u Afganistanu poginula su u utorak u helikopterskoj nesreći, negdje na jugu Afganistana, naveo je ISAF u kratkom priopćenju, dodavši da prije nesreće nije zabilježena "nikakvo neprijateljsko djelovanje". Nacionalnosti poginulih nisu objavljene.

S 529 mrtvih od 1. siječnja, ova je godina već u rujnu postala najsmrtonosnija za međunarodne vojnike od pada talibanskog režima koncem 2001. godine. Među ukupno 2097 poginulih međunarodnih vojnika u devet godina rata velika većina su američki vojnici koji danas čine više od dvije trećine od 150.000 pripadnika međunarodne koalicije u Afganistanu.

21.09.2010. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh