« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
MLJAC

Tri zdrave namirnice za duži život

Starenje je neizbježno. Iako to ne možete promijeniti, možete barem djelomično usporiti starenje. Sve započinje s onim što vam je na tanjuru

Što treba jesti?
Što treba jesti? (Arhiva)
Više o

hrana

,

večera

Starenje je, na žalosti ili na sreću, neizbježna činjenica - svatko od nas će doći do toga da će imati problema sa zdravljem, a oni će uglavnom biti vezani za starenje.

No, kad je već život tako čudan i, u krajnjem slučaju, ne baš pretjerano dobar prema nama, najbolja stvar koju možemo napraviti jest usporiti starenje kako bismo imali duži život i bolje ga proživjeti.

Naravno, za to nam je potrebno jesti pametnije, jer sve stvari koje nam se događaju počinju upravo u - tanjuru.

Stoga, evo što nam je potrebno za uravnotežen obrok - pogotovo za večeru.

Bogate proteinima - ako je vjerovati stručnjacima, idealan odabir za večeru je piletina. Porcija pilećih prsa ima impresivnih 28 grama proteina, tvrdi USDA. Gubitak mišića započinje već u 30-ima zbog čega je, bez obzira na to koliko godina imate, važno konzumirati proteine. Štoviše, proteini također mogu imati blagotvoran učinak na koštanu masu u lumbalnoj kralježnici (područje donjeg dijela leđa). Održavanje koštane mase je važno za smanjenje rizika od osteoporoze, piše Livestrong.

Namirnice bogate vitaminom B - na jednu četvrtinu tanjura dodajte cjelovite žitarice, predlaže MyPlate. To može biti smeđa riža, tjestenina od cjelovite pšenice, kvinoja, bulgur, palenta od cjelovitih žitarica ili bilo što u čemu uživate. Cjelovite žitarice važan su izvor vitamina B skupine.

Šarene namirnice - pola vašeg tanjura pri svakom obroku trebalo biti voće i povrće. To se zove "jesti dugu". Zapravo, uravnotežena, šarena prehrana znači da vjerojatno ne trebate uzimati multivitaminski dodatak, jer je ta hrana već prepuna vitamina i minerala.

16.03.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    16.03.2021. 18:19
    puno vitamina b
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh