« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine
MA DA?

Kava se skriva svugdje

Kofein je postao zastupljen u sve većem broju proizvoda koji ga, zapravo, ne bi trebali imati - uz poslovični šećer, naravno

Stavljaju je svugdje
Stavljaju je svugdje (Arhiva)
Više o

kofein

,

kava

Znamo da je šećer skriven u raznim proizvodima, preciznijie, ima ih više nego što možete i zamisliti, no znate li na gotovo jednakom broju mjesta ima - kave?

Kofein ima razne pozitivne učinke kad ga se konzumira u malim količinama, no sve se čini da su nas odlučili navući i na njega, a ne samo na šećer.

Doktor Jack James s Islanda pronašao je kofein na mjestima gdje ga definitivno ne bi trebalo biti, pa pokušava objasniti javnosti da bi sve proizvode koji sadrže kofein trebalo početi tretirati kao i alkohol i cigarete i zabraniti prodaju djeci.

Možda zvuči drastično, ali kad pogledate impresivnu listu proizvoda koji sadrže kofein, vjerojatno ćete promijeniti mišljenje.

Naime, svi znamo da kofeina ima  u kavi, čaju i energetskim pićima, dosta je ljudi svjesno da se nalazi i u gaziranim pićima, no ima ga u flaširanoj vodi, keksima, žvakaćim gumama, mlijeku i jogurtu s okusima, kozmetici, tabletama za mršavljenje, lijekovima protiv prehlade i gripe ...

Lista je svakim danom sve duža, pa pokušajte sami zamisliti koliko kofeina unesete dnevno u sebe konzumacijom ovih proizvoda. 

Stoga, lakše malo s kavom, jer je dnevno očito popijete prilično puno, a da niste ni znali.

17.03.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    17.03.2021. 10:16
    70 posto kofeina je svugdje svugdje je prisutan
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh