« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
SAVJETI

Tri namirnice koje vas mogu dehidrirati

Mnogi ljudi u nastojanju da što bolje iskoriste dan, sa sobom na plažu ponesu i određenu užinu... no, neke namirnice ne bi trebali...

Izbjegavajte ovo na plaži
Izbjegavajte ovo na plaži (Arhiva)
Više o

čips

,

dehidracija

,

namirnice

,

pomfrit

,

suhomesnati proizvodi

Kada većinu dana provodite izloženi suncu, posljednja stvar koju želite učiniti je pospješiti dehidraciju. Ona se javlja kada vaše tijelo izluči više tekućine nego što je ima unutra, a nedostatak vode ili drugih tekućina u tijelu, može poremetiti normalno funkcionisanje organizma.

U nastavku saznajte koje namirnice trebate izbjegavati kao užinu kada idete na plažu.

Čips - slane grickalice poput čipsa svakako su odlične za suzbijanje gladi, ali ako tražite rješenje za hidrataciju, trebali biste posegnuti za nečim drugim. Primjerice, voće može biti idealna opcija za plažu, a osim što ćete njime "zavarati želudac", pomoći će vam i da se osvježite.

Pržena hrana - i pržena hrana također ima visok udio natrija zbog kojeg se možete osjećati dehidrirano. Nakon ovakvog obroka ljeti, vaša razina energije biti će na nezahvalnom nivou. Studija koju je proveo Nutrients ističe da hrana bogata mastima može uzrokovati dnevni umor i tromost.

 

Suhomesnati proizvodi - poznato je da mesni proizvodi poput salama imaju visok udio natrija, što može izazvati dehidraciju. Umjesto toga, odlučite se za sendvič s povrćem koji će održavati nisku razinu natrija. Možete čak dodati malo humusa, koji osim što ne obiluje natrijem, povećava broj proteina u vašem obroku.

12.07.2022. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.07.2022. 13:34
    Cips paprike uhh
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh