« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
ODABERITE

Tri najpopularnije vrste dijeta za mršavljenje

Vrlo je važno izabrati dijetu koja je najviše prilagođena vama te koja u svom rasporedu sadrži namirnice koje su vam drage

Koju dijetu odabrati?
Koju dijetu odabrati? (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

Atkinsova dijeta

,

proteinska dijeta

Dijeta je u kasno proljeće vjerojatno najtraženija riječ na tražilicama, jer svi traže neki magični način skidanja viška kilograma pred ljetne praznike. No, važno je izabrati dijetu koja je najviše prilagođena vama te koja u svom rasporedu sadrži namirnice koje su vam drage.

Evo par dijeta koje su se, prema reakcijama korisnika, pokazale najboljima:

Dijeta 9 kg u 14 dana

Oni koji su isprobali ovu dijetu već su nakon dva tjedna bili vrlo zadovoljni rezultatom. Raspored prehrane je vrlo jednostavan, a nakon završetka dijete vrlo je teško da ćete povratiti kilograme, odnosno navodno nema yo-yo efekt.

Dijeta bez ugljikohidrata za brzo mršavljenje

Ova dijeta bez ugljikohidrata temelji se na pretpostavci da će tijelo onda kada ne dobiva dovoljno ugljikohidrata posegnuti za energijom iz masti. Time će doći do topljenja masnih naslaga i gubitka kilograma.

Postoji puno popularnih dijeta koje koriste ovaj pristup. Osim Atkinsonove tu su još i dijeta u zoni, dijeta bogata proteinima, Stillmanova dijeta i druge.

Proteinska dijeta

Proteinska dijeta bazira se na namirnicama bogatim proteinima, a izuzetno je siromašna ugljikohidratima. Ideja je da se ograničavanjem ugljikohidrata snizi razina inzulina. To potiče tijelo da proizvodi više glukagona, koji pomaže sagorjeti pohranjene masnoće.

08.06.2016. 13:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh