« Život
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
SAVJETI

Tri najbolje vrste meditacije

Meditacija bi trebala biti svakodnevna rutina jer ćete na taj način dobiti mir, prvenstveno u svojoj glavi... a nema veze kad to radite tijekom dana

Uživajte!
Uživajte! (Arhiva)
Više o

meditacija

,

meditacija s mantrom

,

spiritualna meditacija

Ne postoji najbolja tehnika meditacije niti ona koja je više ili manje korisna. Svatko od nas je različit te na drugačiji način pristupa opuštanju, a tako će i svakome od nas bolje odgovarati neka druga tehnika meditacije.

Evo tri meditacija koje bi vam mogle biti od pomoći....

1. Meditacija s mantrom

Među tehnikama meditacije je i meditacija s mantrom (nazvana i vizualna). Riječ je o meditaciji u kojoj se, kako bismo postigli smirivanje i ravnotežu, fokusiramo na mantru ili vizualizaciju u glavi. Pažnja se tada stavlja na tu rečenicu ili sliku i na taj način ne dopuštamo navirujućim mislima da smetaju ravnotežu i mir koji pokušavamo postići. Kada prakticirate ovu vrstu jednostavno ponavljajte mantru i svakog puta kada malo "odlutate" ponovite da biste se vratili. Vjeruje se da ponavljanje mantre može pomoći da produbimo odnos sami sa sobom i budemo manje negativni.

2. Spiritualna meditacija

Ova tehnika meditacije obično je vezana uz religijski koncept te se u brojnim religijama naziva molitvom. Cilj ove tehnike je povezivanje s nečim za što vjerujemo da je veće i važnije od nas. Kroz ovu meditaciju uviđamo i razumijemo vlastite greške, promjene i uspjehe te im dajemo smisao s obzirom na više biće ili silu kojoj vjerujemo. Također se provodi uz mantre, afirmacije ili molitvu.

3. Vođena meditacija

Kao što joj i samo ime govori, vođena meditacija uključuje osobu koja vas vodi kroz meditaciju i govori na što da se fokusirate i kako da razmišljate. Vođenu meditaciju trebala bi činiti stručna osoba te se najčešće prakticira kod početnika koji tek uče kako početi meditirati. Vođena meditacija može se prakticirati i putem raznih aplikacija za meditaciju, no prije nego se odlučite na taj oblik, dobro istražite je li riječ o kvalitetnoj aplikaciji i programu.

Šve u svemu, meditirajte!

05.08.2022. 20:13:16
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.08.2022. 22:02
    Uživanje
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh