« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
NAJAVE

Tri dana jazz spektakla u Zagrebu

Jesensko izdanje festivala! Jazz.hr/jesen održat će se od 17. do 19. listopada ove godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu

Festival Jazz.hr/jesen otkrio impresivan program
Festival Jazz.hr/jesen otkrio impresivan program (Arhiva)
Više o

jesen

,

program

,

izvođači

,

jazz.hr

Nakon sjajnog proljetnog izdanja i najave novih koncerata, Jazz.hr najavio je i ovogodišnje jesensko izdanje festivala! Jazz.hr/jesen održat će se od 17. do 19. listopada ove godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a otkrivena su i sjajna imena najveće svjetske jazz scene.

Poljski jazz pijanist, producent i skladatelj filmske glazbe, Leszek Moždžer otvorit će festival 17. listopada. Moždžera prati glas najboljeg poljskog jazz glazbenika proteklog desetljeća, a tijekom svoje impresivne karijere snimio je preko 100 albuma. David Friesen, Pat Metheny, Arthur Blythe i Buster Williams samo su neki od kolega s kojima je dosad surađivao, a redovno surađuje i s Janom Kaczmarekom, poljskim skladateljem s adresom u LA-u s kojim sklada glazbu za 20th Century Fox i Miramax.

Virtuozni harfist Edmar Castaneda u Zagreb stiže 18. listopada u sklopu festivala Jazz.hr/jesen. Edmar Castaneda rođen je 1978. godine u Bogoti, a harfu je otkrio još kao tinejdžer dok je u Kolumbiji svirao folklor. Jazz je otkrio ubrzo nakon što se s ocem preselio u New York, a odmah ga je fascinirala sloboda i sofisticirani zvuk jazza. U društvo jazza uveo ga je Paquito D'Riviera, koji je prepoznao Castanedinu strast za glazbom i očaravajući talent. Još od onda, Castaneda je osvojio pozornice ne samo SAD-a već i čitavog svijeta, a na glasu je kao jedan od najinovativnijih glazbenika svih vremena. 

ZZ Quartet zatvorit će Jazz.hr/jesen 19. listopada. Ratko Zjaca, Simone Zanchini, Adam Nussbaum i Martin Gjakonovski grupa su glazbenika koja ima jedinstvenu glazbenu viziju te se poigravaju s brojnim žanrovima, dok u isto vrijeme zadržavaju individualan pristup i visoku kvalitetu svoje glazbe koja se proteže od intimnosti do jakog intenziteta. ZZ Quartet opisuju jazz, moderna klasika, svjetska glazba i slobodna improvizacija. Njihova glazba s jedne strane je klasična, a u isto vrijeme pomiče granice moderne improvizacije. Radi se o glazbenicima koje će publika imati jedinstvenu priliku poslušati upravo u Zagrebu.

Ulaznice za sve koncerte festivala Jazz.hr/jesen možete nabaviti na adresi ulaznice.hr.

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama.

23.07.2019. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh