« Život
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
O, DA!

Treba li se seksati prije vježbanja?

Ima li seksualna aktivnost ikakvog utjecaja na vježbanje ili je apstinencija potpuno nepotrebna?

Dobar seks - bolja tjelovježba :)
Dobar seks - bolja tjelovježba :) (Arhiva)
Više o

seks

,

vježbanje

,

sport

,

apstinencija

Tjelovježba je jedna od najvažnijih stvari koje možemo raditi za svoje zdravlje - imamo više energije i koncentracije, tijelo je fit i otpornije na bolesti i još mnogo toga, no postavlja se jedno zanimljivo pitanje - kakva je veza seksa i vježbanja ili bavljenja sportom. 

Naime, od mnogih profesionalnih sportaša i bodybuildera možemo čuti da je netom prije ikakvog velikog sportskog natjecanja, pa čak i samo nekog aktivnijeg vježbanja, preporučeno izbjegavati seksualne aktivnosti. No, je li to točno ili samo mit koji zapravo nije točan?

Znanost je nedavno donijela odgovor za ovo dvojbeno pitanje. Ima li seksualna aktivnost ikakvog utjecaja na vježbanje ili je apstinencija potpuno nepotrebna?

Seks prije vježbanja - da ili ne?

Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je upravo suprotno - ne samo da seks nimalo ne ometa proces vježbanja, već može samo pomoći stimulacijom mišića.

Istraživanje se provodilo među ukupno 12 seksualno aktivnih muškaraca. Njihova mišićna snaga mjerila se na jednak način kad su imali seksualne odnose s partnericama i kad su apstinirali barem 12 sati prije testiranja.

Rezultati su pokazali da nema gotovo nikakve razlike kad je bilo i kad je izostala seksualna aktivnost ispitanika. Seksualni odnos tako ne utječe značajno na snagu mišića donjih ekstremiteta, što upućuje na to da je ograničavanje seksualne aktivnosti prije kratkotrajne aktivnosti potpuno nepotrebno.

03.08.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh