« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
braća po pameti

Chavez i Gadafi traže novu globalnu definiciju terorizma

Južnoameričko-afrička 'linija' potpisala je dokument u kojem se odbacuje pokušaje povezivanja terorizma s legitimnom borbom naroda za slobodu i samoodređenje

(Getty Images)
Više o

Hugo Chavez

,

terorizam

,

Moamer Gadafi

Libijski čelnik Moamer Gadafi i venezuelanski predsjednik Hugo Chavez i u ponedjeljak su zatražili novu globalnu definiciju terorizma. Na sastanku održanom dan nakon summita afričkih i južnoameričkih čelnika u Venezueli, Chavez i Gadafi potpisali su deklaraciju kojom traže održavanje globalne konferencije na kojoj bi se zacrtala nova definicija terorizma.

Nijedan od njih nije javno govorio o dokumentu, koji odbacuje "pokušaje povezivanja legitimne borbe naroda za slobodu i samoodređenje" s terorizmom, kako je navedeno na web stranicama venezuelanske vlade.

Za prvog Gadafijevog posjeta Južnoj Americi Chavez mu je predao repliku mača južnoameričkog borca za neovisnost Simona Bolivara.

"Mi pišemo novu stranicu povijesti. Mi smo ovdje da mijenjamo povijest i stvorimo novi socijalizam, novi svijet", rekao je tom prilikom Chavez pred više stotina okupljenih Vezuelanaca. (hina/metro-portal)

29.09.2009. 12:19:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh