« Život
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
POSLOVNA PONUDA

Traži se menadžer. Uvjet: Mora biti gay

Jedno nizozemsko poduzeće raspisalo je natječaj za posao, prednost imaju kandidati homoseksualne orijentacije

Nono Schrader
Nono Schrader (Marloes van Doorn/MWN)
Više o

homoseksualci

,

posao

,

gay

,

traženje posla

Nizozemsko poduzeće ResetManagement koje se bavi konzaltingom traži energičnog, lukavog i poduzetnički nastrojenog menadžera koji voli muškarce. Voditeljica ljudskih potencijala, Nono Schrader, otvoreno priznaje da njezin budući kolega mora biti gay jer je uvjerena da osobe homoseksualne orijentacije donose potrebne osobine za poziciju administrativno-komercijalnog referenta.

"Gay muškarci su savjesni, strastveno obavljaju posao, samoinicijativni su, vole pomagati, ali pritom još uvijek imaju dovoljno testosterona za samopouzdanje. Znaju prepoznati granicu do koje mogu ići i vrlo su srdačni. Iz mog dosadašnjeg iskustva znam da na takvog kolegu uvijek mogu računati", objašnjava Schrader koja je natječajem digla uzbunu u nizozemskoj Komisiji za jednakopravnost.

ResetManagement od samog početka zapošljava kandidate različitih profila kako bi se, tvrdi Schrader "osigurala raznolikost koja dovodi do inovativnih ideja".

Vera Bergkamp, predsjednica organizacije koja se zalaže za integraciju homoseksualaca, zadovoljna je što su pojedine nizozemske kompanije prepoznale prednost zaposlenika homoseksualne orijentacije, ali se istovremeno ne slaže s modelom zapošljavanja kojeg provodi Schrader. "Smatramo da nije u redu davati prednost jednoj skupini, u ovom slučaju gay muškarcima, jer to automatski znači da su od samog početka zakinuti stručnjaci heteroseksualne orijentacije", objašnjava Bergkamp.

S njom se slaže i Marcel Scholten iz Komisije za jednakopravnost: "Isključuje se jedna skupina i ovdje ne možemo govoriti o ravnopravnom tretmanu. Svaka diskriminacija na temelju spola, homo i heteroseksualnosti te vjeroispovijesti trebala bi biti zabranjena."

U ResetManagementu su svjesni da bi svi kvalificirani kandidati trebali imati podjednake šanse, ali smatraju da javnim objavljivanjem točnih preferencija štede vrijeme i sebi i kandidatima.

Piše: Linda Oudendijk, Metro Holland
10.02.2011. 12:29:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Crozona
    11.02.2011. 09:34
    Kada su homoseksualci u pitanju onda diskriminacije nije problem, al ne smiješ reći peder, a da ne budeš izvrgnut linču...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh