« Putovanja
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
CIJENA NIJE VAŽNA

Najpoznatije shopping ulice

POGLEDAJTE GALERIJU - Sve marke koje drže do sebe moraju imati prodavaonicu u najelitnijim shopping ulicama svijeta

Causeway Bay u Hong Kongu
Causeway Bay u Hong Kongu (Wikipedia/Getty Images)
Više o

šoping

,

shopping

,

Peta avenija

,

elitni shopping

,

seks u reklamama

,

seksi reklame

,

javni pr

Najpoznatije i najskuplje shopping ulice na svijetu prepune su luksuznih trgovina i popularnih modnih marki koje su u stanju platiti visoke cijene najma na prestižnim lokacijama. Popis najekskluzivnijih shopping ulica sastavila je konzultantska kuća Cushman&Wakefield, a na samom vrhu se nalaze:

Peta avenija, New York City
Cijena neto najma iznosi između 90.000 i 100.00 kuna po kvadratu na godinu, čime je Peta avenija i dalje uvjerljivo najskuplja shopping ulica na svijetu. Pored velikih robnih kuća (Bergdorf&Goodman, Saks Fifth Avenue, Lord&Taylor,...) u ulici se nalaze sve međunarodne marke koje drže do svog imidža. Najpopularniji dio nalazi se između 34. i 59. ulice, a pored prodavaonica pozornost privlače "Empire State Building" i "Rockefeller Center". Ulica je podjednako privlačna muškarcima (NBA Store, Niketown, Apple..), ženama (Tiffany,..) i djeci (American Girl Place, Disney,...).

>>Zašto muškarci i žene nisu stvoreni za zajednički shopping?

Causeway Bay, Hong Kong
Cijena neto najma iznosi oko 85.000 kuna po kvadratu na godinu, što Causeway Bay (na kineskom Tung Lo Wan) čini najskupljom ulicom u Hong Kongu. Na njenom mjestu su nekada glavnu riječ vodili ribari, ali su urbanizacija i masovno proširenje obalu pomaknuli nekoliko blokova niže. U ulici se izmjenjuju male ekskluzivne prodavaonice s ogromnim robnim kućama, poput japanskog Sogo-a na devet katova. Zanimljivo je da su brojne prodavaonice otvorene do dugo u noć, ponekad čak iza ponoći.

Avenue des Champs Elysées, Pariz
Godišnji neto najam po kvadratu iznosi oko 56.000 kuna. Avenija nije poznata samo po shoppingu nego i po kulturološkom značaju. Posebnu pozornost privlači velika Louis Vuitton trgovina u Art Deco stilu te niz finih, ali i skupih restorana. Parižani nastoje zadržati ekskluzivni karakter Avenije pa je tako 2007. odbijen zahtjev H&M-a za najam prodajnog prostora.

Via Montenapoleone, Milano
Godišnji neto najam po kvadratu iznosi oko 50.000 kuna. Radi se zapravo o četvrti koja nosi naziv "Quadrilatero d'Oro" (zlatni pravokutnik), a koja se nalazi sjeverno od Duoma. Via Montenapoleone najluksuznija je od svih pa tako u njoj postoje Armani, Versace, Ferragamo, Ermenegildo Zegna, Misson Moschino i drugi. Cijene su paprene, a na nešto povoljnije ponude moguće je naići u siječnju i veljači (saldi!).

Ginza, Tokio
Cijena neto najma iznosi oko 43.000 kuna po kvadratu na godinu. Ginza je najskuplja shopping ulica u Tokiju. Nije dugačka pa se Louis Vuitton, Gucci, Chanel, Apple, Sony, (...), doslovno nalaze jedan pored drugoga. Ginza je vikendima prepuna, a posebno atraktivna po noći kada se pale neonska svjetla i blještave reklame. 

25.02.2013. 23:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh