« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
HRANA HRANI STRAST

Tko jede, taj se voli!

Erotska moć hrane slavi se stoljećima. Poznata je uzrečica da je najbrži put do nečijeg srca preko želuca. Na kraju, nijedno udvaranje ne bi bilo potpuno bez romantične večere.

Hrana kao predigra? Nije loša ideja ... :)
Hrana kao predigra? Nije loša ideja ... :) (Shutterstock)
Više o

hrana

,

zdrava hrana

,

prirodni afrodizijak

,

ljubavna prehrana

,

seks i hrana

Za grčku i rimsku kulturu karakteristično je bilo konzumiranje svježeg voća i egzotične hrane prije upuštanja u senzualna zadovoljstva. Casanova je navodno nudio kamenice svojim ljubavnicama ne bi li u njima probudio seksualni apetit. 

Ključ je u svježem voću i povrću i nemasnoj hrani. Upravo u takvoj hrani nalazimo složene ugljikohidrate koji bi trebali biti u središtu zdrave seksualne prehrane. Takva hrana održava organe u vrhunskoj kondiciji i daje im energiju-oba elementa potrebna za „konzumiranje ljubavi".

Jabuka, banana, trešnja, ananas, kokos, smokva, grožđe, jagoda, voće je proslavljeno u erotskoj literaturi diljem svijeta. Ili pak povrće poput šparoga, mrkve, celera, kukuruza, krastavca i ostalog povrća u obliku falusa kroz stoljeća je cijenjeno zbog afrodizijačkih svojstava. Možda ih je teško zamisliti u tom kontekstu, ali ono što je sigurno jeste to da pune tijelo vitaminima i mineralima.

Ne zaboravite što češće posluživati i rajčicu, grah, luk, peršin, paprike, špinat. Neizostavni su i plodovi mora poput škampa, kamenica, jastoga i riba koje pune i tijelo i um seksualnim porivom. Na kraju spomenimo i meso s malo masti-piletina i puretina su odlične u umjerenim količinama.

No, dok jedna vrsta jela potiče strasti, druga čini upravo suprotno. Pržena hrana, masni umaci, previše šećera, soli, zasćenih masti sve to je usko povezano s neplodnošću, teškoćama u postizanju vrhunca i gubitku interesa za seks. Smanjenje unosa takvih elemenata oživjet će tijelo i duh i sačuvati seksualnu vitalnost. Već standardna uputa, potrebno je ograničiti uporabu takozvanih „droga zadovoljstva" - alkohola, cigareta i kave-koje smanjuju seksualni poriv i crpe korisne nutrijente potrebne za naše seksualno zdravlje.

Pa ipak, dobra vijest je da su određene stvari kojima si ugađamo i više nego korisne;  ukusno slatko zadovoljstvo znano kao čokolada sadrži fenilalanin, amino-kiselinu koja podiže razinu endorfina, naših prirodnih anti-depresiva. Ako se uzima umjereno, u nekoliko komada, podiže libido i pruža golicavi uvod u vođenje ljubavi.

22.08.2011. 20:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh