« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
MANIFESTACIJA

Tjedan dobre knjige od 14. do 20. travnja diljem Hrvatske

Tema prvog izdanja "Tjedna dobre knjige" je "Putovanje", a ambasador projekta je pisac i putopisac Hrvoje Šalković

Knjige
Knjige (Getty Images)
Više o

knjige

,

Hrvoje Šalković

,

zagreb-info

,

Tjedan dobre knjige

Kulturna manifestacija "Tjedan dobre knjige", kojom se želi vratiti značaj čitanju i knjigama, po prvi će se put ove godine od 14. do 20. travnja održati u stotinjak knjižara u 30-ak gradova diljem Hrvatske.

Osnovni cilj projekta je promjena percepcije knjige te isticanje dostupnosti raznih izdanja, prilagođenih svačijem ukusu, dobi, interesu i novčanim mogućnostima, ističe organizator Udruga za zaštitu prava nakladnika "Zana", koja za čitatelje i one koji će to tek postati, priređuje akcije poklon-knjiga te raznovrsni program književnih događanja.

Tema prvog izdanja "Tjedna dobre knjige" je "Putovanje", a publici će je tijekom Tjedna predstavljati "ambasador putovanja" Hrvoje Šalković, pisac koji je u posljednjih 12 godina proputovao više od sto država na sedam kontinenata.

Čitatelje, koji tijekom Tjedna dobre knjige ostvare kupnju knjiga u iznosu od 99 kuna, u knjižarama očekuje poklon-knjiga "Blizine, nigdine i fritule", ekskluzivna zbirka priča o putovanjima osamnaestero hrvatskih književnika, napisana isključivo za ovu manifestaciju.

Poklon-knjige

Osim poklon-knjige, nakladnici i knjižari pripremili su više od 50 događanja i promocija, glazbenih kvizova, razgovora, putopisnih predavanja kao i radionica za djecu.

Svečano otvorenje "Tjedna" bit će 13. travnja u 19 sati u zagrebačkom kinu Europa, uz promociju poklon-knjige. Nakon službenog otvorenja posjetitelje očekuje druženje uz glazbu kao i izravan prijenos iz Pule početka sedmodnevnog čitanja na glas. Riječ je o programu "7 gradova čita 7 dana (i noći)", svojevrsnoj čitateljskoj štafeti, tijekom koje će Pula, Koprivnica, Split, Osijek, Zadar, Varaždin i Zagreb, jedan za drugim, čitati na glas po 24 sata. Čitat će književnici, studenti, djeca, odrasli, poznati i (zasad) nepoznati, najavljuje organizator.

Hrvatsko društvo književnih prevodilaca tijekom Tjedna organizira okrugle stolove u Osijeku i Zagrebu o budućnosti književnog prevođenja, dok će organizator u nedjelju, 17. travnja, od 12 sati na zagrebačkom Bundeku prirediti piknik i društvene igre uz druženje s književnim autorima.

Više na http://www.tjedandobreknjige.com/ 

06.04.2011. 19:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh