« Knjiga
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
7. 4. 2011.

Knjiga dana - Dario Žagar i Neven Šerić: Ljepote hrvatskoga Jadrana

Slikom i tekstom upoznajte 64 lokacije između Savudrije i Prevlake.

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

putovanje

,

fotografije

,

knjiga dana

,

Hrvatski Jadran

Hrvatsku krasi više od tisuću otoka, otočića i hridi i vodeći inozemni turistički mediji s razlogom je reklamiraju kao "neotkriveni biser Sredozemlja" i destinaciju koju svakako vrijedi posjetiti. Na više od 400 stranica, uz pomoć odličnih fotografija Darija Žagara i teksta Nevena Šerića, čitatelji će se upoznati s neprocjenjivim blagom koje se prostire od Istre do Konavala.

Knjiga je podijeljena u pet cjelina - Istra, Kvarner, Sjeverna Dalmacija, Srednja Dalmacija i Južna Dalmacija. Nakon uvodnog dijela o svakoj pojedinačnoj regiji slijedi upoznavanje regionalnog središta (Pula, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik), a potom predstavljanje manjih mjesta od sjevera prema jugu.

Obuhvaćena su sva značajnija turistička odredišta na istočnoj obali Jadrana, ali i neke manje poznate destinacije (ukupno je u knjizi obrađeno 64 lokacija između Savudrije i Prevlake). Zastupljeni su sva veća urbana središta, gotovo svi veći otoci, svi nacionalni parkovi i parkovi prirode na prostoru Primorske Hrvatske, kao i svi spomenici koji se nalaze na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine.

 

Izdavač: Mozaik knjiga

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
07.04.2011. 15:03:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh