« Život
objavljeno prije 10 godina
RODITELJI, OPREZ!

Tinejdžeri ovisni o mobitelima skloniji su seksu, drogi i alkoholu

Tinejdžeri koji dnevno šalju više od 120 SMS poruka ili koji prečesto borave na Facebooku rizičnije se ponašaju

Tinejdžeri ovisni o mobitelima skloniji su seksu, drogi i alkoholu
Tinejdžeri ovisni o mobitelima skloniji su seksu, drogi i alkoholu (Shutterstock)
Više o

mobiteli

,

tinejdžeri

,

Facebook

,

društvene mreže

,

SMS poruke

Tinejdžeri koji dnevno otipkaju 120 SMS poruka imaju veću mogućnost da će se seksati, piti alkohol ili se drogirati, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Case Western Reserve u američkom Denveru.

Istraživanje je provedeno među 4.200 učenika u 20 srednjih škola u Clevelandu. Pokazalo se da jedna petina učenika piše previše SMS poruka, a jedan od devet učenika pretjerano ''visi'' na društvenim mrežama - tri ili više sati dnevno provede na Facebooku i ostalim mrežama.

>> Korisnici Facebooka zaluđeni seksom

Zanimljivo je da su tinejdžerke obuhvaćene ispitivanjem bile aktivnije i u pisanju poruka i na društvenim mrežama, a one koje su dnevno otipkale 120 ili više poruka u većem su broju slučajeva već imale seksualne odnose, češće su pile ili se drogirale od svojih vršnjakinja koje nisu toliko ovisne o mobitelima ili Facebooku.

Voditelj studije zato roditeljima preporuča da nadgledaju koliko poruka njihova djeca šalju i kako se ponašaju na društvenim mrežama jer je pretjerana ovisnost o novim tehnologijama povezana s rizičnim ponašanjem.

10.11.2010. 07:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh