« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SKLONOSTI

Korisnici Facebooka zaluđeni seksom

Na drugom mjestu je "pozitivan" sadržaj, a na trećem su članci o obrazovanju

(Shutterstock)
Više o

Facebook

,

društvene mreže

,

gradnja naselja

Samoproglašeni stručnjak za društvene medije, Dan Zarella, pronašao je metodologiju pomoću koje može izrađivati skupne psihološke profile korisnika Twittera. U najnovijem istraživanju istu je tehnologiju primijenio kako bi razjasnio ponašanja surfera koji se koriste Facebookom.

Zarella je upotrijebio RID (Regressive Imagery Dictionary) i LIWC (Linguistic Inquiry and Word Count) i aktivno pratio 12.000 linkova koji su od veljače ove godine postavljani na najpopularniju društvenu mrežu.

Rezultati pokazuju da korisnici najviše međusobno dijele sadržaje koji su povezani sa seksom. Naime, kao što proizlazi iz grafikona, korisnici Facebooka su za 90% skloniji dijeljenju sadržaja o seksu nego ostalog sadržaja na internetu.

Na drugom mjestu je "pozitivan" sadržaj, a na trećem su članci o obrazovanju. S druge strane, najmanje se dijele linkovi koji upućuju na sadržaj s negativnim tonovima.

Iako za prosječnog korisnika Facebooka navedeni rezultati nemaju većeg značenja, marketinškim stručnjacima predstavljaju vrlo korisnu informaciju za upravljanje društvenim mrežama. Ukoliko, naime, žele da se određeni članci dijele na Facebooku potrebno je pisati o seksu u pozitivnom tonu. 

04.05.2010. 07:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh