« Kazalište
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
PREDSTAVA

Tijela bez. Plesnog centra Puls

Predstava u središte radnje stavlja ljudsko tijelo. Tijelo u prostoru. Oblikovano prostornom uvjetovanošću

Tijela bez., nova predstava Plesnog centra Puls
Tijela bez., nova predstava Plesnog centra Puls (Plesni centar Puls)
Više o

Plesni centar Puls

,

Tijela bez

Premijera plesne predstave „Tijela bez.", nastale u produkciji Plesnog centra Puls, održat će se 14. listopada s početkom u 21 sat, u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Riječ je o autorskom projektu plesačice i koreografkinje Ane-Marie Bogdanović, nastalom u suradnji s redateljicom Marinom Petković Liker. Predstavu izvode Ana-Maria Bogdanović, Deana Gobac i Maja Katić.

Premijernoj izvedbi prethode dvije izvedbe u nedjelju, 13. listopada u 19 i 21 sat te u ponedjeljak, 14. listopada također u 19 sati.

Cijena ulaznice je 25 kuna u pretprodaji, 30 kuna na dan izvedbe te 20 kuna za grupe veće od deset osoba.

Predstava u središte radnje stavlja ljudsko tijelo. Tijelo u prostoru. Oblikovano prostornom uvjetovanošću. Tijelo koje istovremeno oblikuje prostor svojom tjelesnošću. Tijelo onakvo kakvo jest.

Poigravajući se s vlastitim tijelom i prostorom tri izvođačice različitih iskustava u kretanju/plesanju/izvođenju interveniraju u prostor bez tijela. Skulpturiraju. Plešu.

Tijela bez. upućuje na proces ili putanju tijela oblikovanog stvarnim ili imaginarnim prostorom, a koje prostoru uzvraća povratnim oblikovanjem, intervencijom i prodorom u njega. Priča koja se krhko stvara između tri ženska tijela govori o specifičnoj komunikaciji i promjenama koje se zbog nje u njihovim tijelima dogode. Ovo je začudna i emotivna plesna predstava, koja bi mogla zainteresirati različitu publiku", navodi redateljica Marina Petković Liker.

Projekt okuplja neke od najzanimljivijih autora i izvođača hrvatske umjetničke scene: koreografkinju, plesačicu te autoricu projekta Anu-Mariu Bogdanović; redateljicu Marinu Petković Liker, profesionalnu balerinu i bivšu članicu plesnog ansambla zagrebačkog HNK Deanu Gobac; kazališnu i filmsku glumicu Maju Katić, nagrađivanog skladatelja i umjetničkog savjetnika Muzičkog Biennala Zagreb Franu Đurovića te scenografa, dizajnera svjetla i vizuala Ivana Dobrana.

Predstava je nastala u koprodukcijskoj suradnji između Plesnog centra Puls i Centra mladih Ribnjak. Realizirana je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba

11.10.2013. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh