« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
KLEVETA

The Australian dobio spor protiv kapetana Dragana

Vasiljković je podigao je tužbu za klevetu protiv "The Australiana" zbog niza članaka iz 2005. godine u kojima su detaljno opisani zločini koje je počinio tijekom Domovinskog rata

Fotografija vijesti
Više o

Austrija

,

ratni zločini

,

Kapetan Dragan

The Australian nije oklevetao Dragana Vasiljkovića, poznatog pod zloglasnim nadimkom „kapetan Dragan", odlučio je prizivni sud Novog Južnog Walesa, prenosi Hina.

Vasiljković, koji u zatvoru u Sydneyju čeka očitovanje australskog ministra pravosuđa na odluku Vrhovnog suda o izručenju Hrvatskoj koja ga potražuje zbog ratnih zločina, podigao je tužbu za klevetu protiv "The Australiana" zbog niza članaka iz 2005. godine u kojima su detaljno opisani zločini koje je počinio tijekom Domovinskog rata.

Vasiljković je taj spor nepravomoćno izgubio 2009. godine, a jučerašnjom odlukom prizivnog suda Novog Južnog Walesa odluka je postala pravomoćna i "kapetan Dragan" će morati platiti sudske troškove i nadoknaditi 1,2 milijuna australskih dolara koliko je kompanija "Nationwide News", izdavač "The Australiana", uložila u svoju obranu.

Vasiljkovićev odvjetnik Clive Evatt i na ovu je odluku najavio žalbu australskom Vrhovnom sudu.

"Kapetan Dragan", bivši vođa srpskih paravojnih snaga u Hrvatskoj, australski je državljanin kojeg je australska policija uhitila u siječnju 2006., na temelju zahtjeva za izručenje koji je podnijela Hrvatska. U to je vrijeme živio u Australiji pod imenom Daniel Snedden. Vasiljković je optužen u Hrvatskoj za ratne zločine počinjene nad zarobljenim pripadnicima HV-a i Hrvatske policije u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. godine. Nakon duge pravne bitke australski Vrhovni sud u ožujku prošle godine odlučio je da Vasiljković može biti izručen Hrvatskoj.

03.09.2011. 10:33:20
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    NovacZarađujemBrzo
    03.09.2011. 11:53
    joj kako je ovaj dragan odvratan tip
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh