Metro-portal.hr

objavljeno 03.09.2011. 10:33:20
KLEVETA

The Australian dobio spor protiv kapetana Dragana

Vasiljković je podigao je tužbu za klevetu protiv "The Australiana" zbog niza članaka iz 2005. godine u kojima su detaljno opisani zločini koje je počinio tijekom Domovinskog rata

Fotografija vijesti

The Australian nije oklevetao Dragana Vasiljkovića, poznatog pod zloglasnim nadimkom „kapetan Dragan", odlučio je prizivni sud Novog Južnog Walesa, prenosi Hina.

Vasiljković, koji u zatvoru u Sydneyju čeka očitovanje australskog ministra pravosuđa na odluku Vrhovnog suda o izručenju Hrvatskoj koja ga potražuje zbog ratnih zločina, podigao je tužbu za klevetu protiv "The Australiana" zbog niza članaka iz 2005. godine u kojima su detaljno opisani zločini koje je počinio tijekom Domovinskog rata.

Vasiljković je taj spor nepravomoćno izgubio 2009. godine, a jučerašnjom odlukom prizivnog suda Novog Južnog Walesa odluka je postala pravomoćna i "kapetan Dragan" će morati platiti sudske troškove i nadoknaditi 1,2 milijuna australskih dolara koliko je kompanija "Nationwide News", izdavač "The Australiana", uložila u svoju obranu.

Vasiljkovićev odvjetnik Clive Evatt i na ovu je odluku najavio žalbu australskom Vrhovnom sudu.

"Kapetan Dragan", bivši vođa srpskih paravojnih snaga u Hrvatskoj, australski je državljanin kojeg je australska policija uhitila u siječnju 2006., na temelju zahtjeva za izručenje koji je podnijela Hrvatska. U to je vrijeme živio u Australiji pod imenom Daniel Snedden. Vasiljković je optužen u Hrvatskoj za ratne zločine počinjene nad zarobljenim pripadnicima HV-a i Hrvatske policije u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. godine. Nakon duge pravne bitke australski Vrhovni sud u ožujku prošle godine odlučio je da Vasiljković može biti izručen Hrvatskoj.

03.09.2011. 10:33:20
http://metro-portal.hr/the-australian-dobio-spor-protiv-kapetana-dragana/62846/